“We gaan ons niet laten doen!” Met die ambitieuze ingesteldheid trekt Tuur Vanden Abeele en zijn gelegenheidsco Marc Vandemoortele naar Jambes, het epicentrum voor de 33ste Rally van Wallonië, de vierde manche van het Belgische Rallykampioenschap. Na een mooie prestatie in Tielt, ondanks wat mechanische problemen, zakt het duo niet zonder ambitie af naar de Wallonie.

12823531_1674191176203107_6966179097009794776_o

Het team en de Mitsubishi Lancer Evo VII zijn er klaar voor.
De Rally van Wallonië belooft eens te meer een uitputtingslag te worden. Op het programma staan 25 klassementsproeven, verspreid over drie dagen, goed voor ruim 230 kilometer tegen de klok. Toch wil Vanden Abeele niet te veel afwachten. “Op de citadelle, waar de eerste twee proeven worden gereden op vrijdagavond, willen we ons meteen in de kopgroep van de standaardklasse nestelen”, aldus Vanden Abeele. “De tweede dag gaan we de eerste lus een goed tempo rijden en dan zien wat de mogelijkheden zijn.”

“We zijn enorm gemotiveerd. De mechanische problemen die we hadden in Tielt behoren normaal tot het verleden. We staan op scherp en we willen er echt iets van maken. Het is een beetje het moment van de waarheid”, aldus Vanden Abeele. “We zitten na de Haspengouw en de TAC Rally opnieuw in een goed ritme. Op videobeelden konden we zien dat we soms nog iets te braaf zijn, dus gaan we ons nu eens goed recht zetten. Een goede uitslag zit er zeker in, al zal het niet gemakkelijk zijn tegen die vele streekpiloten. Maar we gaan ons mannetje zeker staan!”

Stannic
RallyTime animated

Nochtans heeft de Kortrijkzaan voorlopig geen goed huwelijk met deze manche. “We stonden al zes of zeven keer aan de start van deze wedstrijd maar wisten nog nooit het eindpodium te halen. Het is een lange rally, voor zowel man als machine. Maar toch hou ik ervan. Het is een enorm mooi en snel parcours waarbij je bij momenten mooie circuitlijnen kunt rijden. Dat bevalt me wel.”

Vanden Abeele moet het wel stellen zonder zijn vaste co-rijder Frederick Bekaert. “Ik ga op pad met Marc Vandemoortele. We reden ooit al eens de Condroz samen. Enig nadeel is dat Marc met vreemde nota’s zal moeten rijden, want die zijn vorige week tijdens de verkenningen opgemaakt door Frederick. Maar ik ben er zeker van dat Marc zich heel goed uit de slag zal trekken, dat bewees hij nog in Tielt naast Bert Coene.”
De 33ste Rally van Wallonië start vrijdag dus met twee showproeven op de Citadel van Namen. Zondag, omstreeks 16 uur rijden de eerste wagens over de finish.

RT2
RallyTime animated
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X