De affiche van de Rally van Wallonië, de 4de manche van het Belgisch rallykampioenschap, is indrukwekkend. In totaal staan 14 R5’s aan de start, maar verder zijn er ook nog een reeks snelle WRC’s die vooraan mee willen spelen. Terwijl iedereen de mond vol heeft over Freddy Loix, Kris Princen en François Duval, bereiden Xavier Baugnet en Filip Cuvelier zich goed voor om te schitteren met de Ford Fiesta R5 in de kleuren van Renties.

RDCZ_2015_014_1

Wanneer je geproefd hebt van een R5, de topklasse van het moment in de nationale rallysport, dan wil je natuurlijk niet meer terug. Xavier Baugnet stond vorig jaar in Jambes aan de start van de Rally van Wallonië met een knalgele Ford Fiesta R2, maar na zijn knappe vierde plaats in de Condroz Rally met de Ford Fiesta R5 was de keuze snel gemaakt. Ook in Namen start Xavier tussen de grote jongens met de Fiesta R5 van Renties, opnieuw met Filip Cuvelier als copiloot.

“Ik kijk enorm uit naar de start,” lacht Xavier. “Of beter gezegd naar de proeven van zaterdag, want de showproeven vrijdagavond op de Citadel zijn niet meteen mijn favoriete bezigheid. Je kunt er niet veel winnen, maar wel veel verliezen. Zaterdag begint het serieuze werk. Als het regent, dan wordt het een moeilijke wedstrijd, want op veel plaatsen blijven er plassen staan. Tijdens de verkenningen waren bepaalde koorden ook afgezet met paaltjes. Ik ben benieuwd of die blijven staan tijdens de wedstrijd. Hoe dan ook, met de Fiesta R5 denk ik dat we kunnen mikken op een plaats in de top 5 of toch dicht erbij, al blijft het uitkijken voor de WRC’s, want die gaan ook hard gaan op de snelle proeven.”

RallyTime animated
KAMV

Vorige week heeft Xavier al getest met de R5 om terug wat ritme op te doen. Hoewel hij niet veel wedstrijden rijdt, twijfelt niemand aan zijn talent. Zeker Filip Cuvelier niet. “Ik denk dat we ambitieus mogen zijn. Xavier behoort tot het kransje betere piloten in België. Dat bewees hij in het verleden met snelle voortrekkers en dat heeft hij in de Condroz nog eens benadrukt met zijn vierde plaats bij zijn debuut met de Fiesta R5. We mikken op een goed resultaat in de Wallonie,” aldus Filip Cuvelier.

BRC
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X