Kris Princen en Peter Kaspers trekken vol vertrouwen richting vierde manche van het Belgisch rallykampioenschap. Voor de Rallye de Wallonie onderging hun Peugeot 208 T16 een kleine technische evolutie. Op een parcours dat ze best kunnen smaken zou het duo zo de concurrentie het leven nog wat moeilijker kunnen maken.

TAC_RV_250

Kris Princen weigert om de ‘Poulidor’ van de Belgische rally’s te worden genoemd. Hoewel hij bij de eerste drie wedstrijden van het seizoen elke keer beslag legde op de tweede plaats, wil de vertegenwoordiger van Peugeot België-Luxemburg in de Rallye de Wallonie best een podiumtrapje hoger klimmen. “Let op, ik beweer niet dat ik de concurrentie met huid en haar zal oppeuzelen”, grapt hij. “Ik ben maar al te goed geplaatst om te beseffen dat je moet blijven aanvallen en geen enkel foutje mag maken wil je het een rijder als Freddy Loix lastig kunnen maken. Het wordt dus hard tegen hard, vanaf de eerste centimeter. Of toch misschien niet op de twee korte showetappes die vrijdagavond op de Citadel worden gehouden. Daar zal ik het relatief rustig aan doen. Ik weet hoeveel valstrikken en schietgeweren er daar op het parcours liggen. Je kan er heel makkelijk elke kans op een goed resultaat verliezen. Vanaf zaterdagochtend trek ik echter voluit ten aanval.”

Iets waar Kris ontzettend naar uitkijkt. “Onze Peugeot 208 T16 beschikt voor de eerste keer over de Evo-kit. Dat is een geheel van allemaal kleine details, die er samen moeten voor zorgen dat onze wagen nog beter wordt. Zoals iedere rijder put ik ook heel wat inspiratie uit dit parcours. Op de wegen in en rond Namen kan een rallyrijder zijn hartje ophalen. Heel dikwijls zijn de chronoritten zowel snel als technisch. Over het algemeen is er best wat grip, maar er zijn wel een paar stroken die heel glad kunnen zijn.”

RallyTime animated
KAMV

En dan is er nog de onzekerheid over de weersomstandigheden dit weekend. “Van mij mag dat zo blijven”, lacht Kris. “Als we de voorspellingen mogen geloven zal er af en toe wel eens een bui over het parcours trekken. Dat maakt de bandenkeuze moeilijk en geeft extra pit aan een wedstrijd die sowieso al knap lastig is. De Peugeot 208 T16 heeft in die moeilijke omstandigheden trouwens al zijn kwaliteiten laten zien. Kortom, ik hoop dat het regent.” De Rallye de Wallonie begint op vrijdag om 18u30 in Jambes. Na de dubbele doortocht over de Citadel parkeren de rijders om 22u15 hun wagen in het gesloten wagenpark. Zaterdag staan er drie lussen van vijf chronoritten op het programma, tussen 08u06 en 22u40. Zondag krijgen de deelnemers nog twee lussen van vier KP’s voorgeschoteld, tussen 8u06 en 16u00. In het totaal zullen ze 232,83 km tegen de klok hebben afgewerkt.

Bron BRC

KAMV
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X