Na hun uitstekende derde plaats in de Rally van Haspengouw in februari, staan Chris Van Woensel en Rik Snaet dit weekend aan de start van de Rally van Wallonië, de vierde manche van het Belgian Rally Championship. Met hun krachtige Mitsubishi Lancer WRC behoren Chris en Rik tot de kandidaten voor de overwinning, maar ze zullen wel vanuit de achterhoede moeten terugvechten met de WRC. Een extra motivatie om de 14 R5’s het nakijken te geven op de snelle proeven van de wedstrijd in Namen.

RVH_2016_RV_017

Voor Chris zijn het momenteel razend drukke tijden. De tweejaarlijkse bandenwissel, deze keer van winter- naar zomerbanden, vergt heel wat energie van Chris. “Het is een helse periode in de bandenzaak. We draaien dagen van 12 tot 14 uur om alles gereed te krijgen. Daarom waren we na Haspengouw meteen begonnen met het voorbereiden van de wagen, want op dit moment heb ik daar gewoon geen tijd meer voor. Maar, we zullen er staan, vrijdagavond op de Citadel van Namen,” vertelt Chris, die plannen had om de Kenotek Ypres Rally te rijden, maar die uiteindelijk tot zijn verrassing vernam dat zijn WRC, nochtans uitgehomologeerd en rijdend in NCE, niet toegelaten is in deze ERC-manche. “Een paar dagen voor het reglement werd gepubliceerd, was iedereen er nog van overtuigd dat we zouden mogen rijden in Ieper. Zelfs bestuursleden van organisator Superstage bevestigden ons dat we zouden mogen starten met de Lancer WRC, maar uiteindelijk werd er toch een stokje voor gestoken. We waren nochtans bereid om de verplaatsing naar de Mont-Blanc te laten vallen om Ieper te rijden, maar nu zullen we zeker naar Frankrijk gaan. Het gebrek aan respect voor onze auto begint zwaar door te wegen. Ik heb alle respect voor de keuze van de RACB en de promotor om de R5’s te promoten in het BRC via een gunstige startorde. Ik heb er geen probleem mee om Kris Princen, Freddy Loix en andere snelle piloten met een R5 vooraan te laten starten, maar er zijn toch grenzen. Eender welke gentleman-driver zonder ervaring kan zomaar een plaatsje opeisen in de top 15. Wij hebben 20 jaar geïnvesteerde in de Belgische rallysport, we brengen een topwagen aan de start en ik denk dat ik nog altijd bij het kransje snelle piloten behoor, maar dat telt allemaal niet meer…”

Hoe dan ook zijn Chris Van Woensel en Rik Snaet erg gemotiveerd om vanaf vrijdagavond te knallen op de snelle proeven van de Rally van Wallonië, waar het verschil tussen de jongens en de mannen elk jaar duidelijk is.

BRC
KAMV

“Ik hou van de vloeiende proeven van de Wallonie. Loix en Princen blijven favoriet, maar ik wil toch graag meespelen voor de top 5 en als het kan voor een podiumplaats,” blijft Chris Van Woensel redelijk voorzichtig in zijn voorspellingen.

BRC
KAMV
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X