Vrijdagavond gaat de vierde manche van het Belgian Rally Championship van start op de Citadel van Namen. De Rally van Wallonië is met zijn snelle klassementsproeven en drie intense wedstrijddagen een van de zwaarste manches op de kalender. De affiche oogt ook dit jaar weer bijzonder indrukwekkend, maar toch wil Vincent Verschueren met zijn Skoda Fabia R5 een gooi doen naar een podiumplaats. Ambitieus!

TAC2016_1

De TAC Rally werd enkele weken geleden afgerond op de vierde plaats. Vincent had in Tielt nooit een goed gevoel in de Fabia R5. “Er was gewoon iets mis met de afstellingen. Ik had geen goed gevoel in de auto en we kregen het niet opgelost tijdens de wedstrijd. We zullen een aantal zaken veranderen voor de Wallonie. Die aanpassingen gaan we vrijdagochtend testen tijdens een gezamenlijke testsessie met Freddy Loix en Tom Van Rompuy. Het belangrijkste is dat ik dit weekend weer met een goed gevoel in de Skoda kan rijden. Dan zullen we meteen een stuk dichter aansluiten bij Freddy en Kris Princen,” vertelt Vincent Verschueren. “Freddy en Kris hebben al een jaar ervaring met hun auto en dat maakt toch een groot verschil. Ik zit nog ver van de limiet van de Fabia R5. Die eerste 90% uit een auto halen, dat is makkelijk. Maar, van 90% naar 100%, dat is het moeilijkste. Dan moet het gevoel goed zitten om de limiet op te zoeken. We hebben nog werk, maar het komt zeker goed. Het belangrijkste is dat ik dit weekend progressie kan maken.

Het startveld oogt indrukwekkend in Jambes. Op de snelle proeven zal hard gereden moeten worden om mee te zijn met de snelsten.

VAS
KAMV

Vrijdagavond beginnen we met de showproef op de Citadel. Ik vind het wel een plezant proefje, maar het is jammer dat we twee keer moeten rijden, want daardoor verliezen we enorm veel tijd. We zijn een halve dag bezig voor enkele kilometers, terwijl we de volgende ochtend al vroeg moeten starten. Ik verwacht zeker dat François Duval meteen mee zal doen met Princen en Loix, want François heeft maar 10 km nodig om het maximum uit een auto te halen. Ook Xavier Bouche wordt een serieuze kandidaat voor het podium, net als Kevin Demaerschalk. En laten we de WRC van Chris Van Woensel niet vergeten. Ja, het zal knokken worden, maar we gaan er alles aan doen om maximaal te scoren.

Persbericht Godrive

RallyTime animated
BRC
Rallyliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen in Trois-Ponts
BRC
TAC Rally - Boeiende affiche in de maak
VAS
Verslag Short Rally van Moorslede 2024
VAS
Debackere en Degryse domineren Short Rally van Moorslede
BRC
Miclotte-T'Joen vanaf TAC Rally in het BRC
BRC
2WD Trophy voor Delvigne met Nissan Micra in Rallye des Ardennes
BRC
Jonas Dewilde leider in het Kroon-Oil BRC Divisie 2
BRC
Jos Verstappen wint de 70ste Rallye des Ardennes
BRC
Rallye des Ardennes - Verstappen neemt de leiding na de opgave van Rouard
BRC
Rallye des Ardennes - Rouard neemt de beste start
X