Vrijdagavond gaat de vierde manche van het Belgian Rally Championship van start op de Citadel van Namen. De Rally van Wallonië is met zijn snelle klassementsproeven en drie intense wedstrijddagen een van de zwaarste manches op de kalender. De affiche oogt ook dit jaar weer bijzonder indrukwekkend, maar toch wil Vincent Verschueren met zijn Skoda Fabia R5 een gooi doen naar een podiumplaats. Ambitieus!

TAC2016_1

De TAC Rally werd enkele weken geleden afgerond op de vierde plaats. Vincent had in Tielt nooit een goed gevoel in de Fabia R5. “Er was gewoon iets mis met de afstellingen. Ik had geen goed gevoel in de auto en we kregen het niet opgelost tijdens de wedstrijd. We zullen een aantal zaken veranderen voor de Wallonie. Die aanpassingen gaan we vrijdagochtend testen tijdens een gezamenlijke testsessie met Freddy Loix en Tom Van Rompuy. Het belangrijkste is dat ik dit weekend weer met een goed gevoel in de Skoda kan rijden. Dan zullen we meteen een stuk dichter aansluiten bij Freddy en Kris Princen,” vertelt Vincent Verschueren. “Freddy en Kris hebben al een jaar ervaring met hun auto en dat maakt toch een groot verschil. Ik zit nog ver van de limiet van de Fabia R5. Die eerste 90% uit een auto halen, dat is makkelijk. Maar, van 90% naar 100%, dat is het moeilijkste. Dan moet het gevoel goed zitten om de limiet op te zoeken. We hebben nog werk, maar het komt zeker goed. Het belangrijkste is dat ik dit weekend progressie kan maken.

Het startveld oogt indrukwekkend in Jambes. Op de snelle proeven zal hard gereden moeten worden om mee te zijn met de snelsten.

KAMV
VAS

Vrijdagavond beginnen we met de showproef op de Citadel. Ik vind het wel een plezant proefje, maar het is jammer dat we twee keer moeten rijden, want daardoor verliezen we enorm veel tijd. We zijn een halve dag bezig voor enkele kilometers, terwijl we de volgende ochtend al vroeg moeten starten. Ik verwacht zeker dat François Duval meteen mee zal doen met Princen en Loix, want François heeft maar 10 km nodig om het maximum uit een auto te halen. Ook Xavier Bouche wordt een serieuze kandidaat voor het podium, net als Kevin Demaerschalk. En laten we de WRC van Chris Van Woensel niet vergeten. Ja, het zal knokken worden, maar we gaan er alles aan doen om maximaal te scoren.

Persbericht Godrive

VAS
BRC
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X