Vrijdagavond start op de Citadel van Namen de 33e rally van Wallonië, de vierde van in totaal negen wedstrijden tellend voor het BK Rally. Freddy Loix en Johan Gitsels wonnen de voorbije drie wedstrijden en mikken op een vierde zege dit seizoen.

opname zonder titel-8155

Eén is geen. Geen twee zonder drie of vier op een rij. We kunnen zegswijzen blijven verzinnen om de perfecte seizoenstart van Freddy Loix en Johan Gitsels te omschrijven. Aanstaande vrijdag starten ze met hun ŠKODA Fabia R5 als topfavoriet voor de eindzege.  “Laat ons toch maar niet vergeten dat er 14 R5 wagens aan de start staan en nog een rist WRC’s” reageert corijder Johan Gitsels nuchter. “Maar uiteraard zijn we favoriet. Dat kunnen we na onze drie zeges dit seizoen niet ontkennen.”

 

KAMV
BRC

“Er staan inderdaad 14 R5 wagens aan de start maar dat wil niet zeggen dat ze ook alle 14 zullen meestrijden voor de zege” zegt Freddy Loix. “Ik weet welke rijders ik in de gaten moet houden al zal er in de gegeven omstandigheden weinig tactiek aan te pas komen. Net zoals dat in de voorgaande rally’s het geval was zal er ook nu vrijdag vanaf de eerste meters ontzettend hard gereden worden. Dat is sinds dit jaar een nieuw fenomeen. Iedereen heeft de mond vol van de R5 wagens maar laat ons bij droog weer toch de WRC’s niet uit het oog verliezen. Op dit snelle parcours verwacht ik dat ze vooraan mee zullen strijden.”

 

“Het parcours is niet alleen snel. Het is daarenboven ook technisch” vultJohan Gitsels aan. “Als corijder moet je in deze rally zo mogelijk nog meer aan de bak in vergelijking met andere wedstrijden en kan je dus nog meer dan in andere wedstrijden het verschil maken. De focus moet er altijd zijn maar je moet ervoor waken dat je je niet laat verrassen. In deze wedstrijd leggen we meer en andere accenten in vergelijking met een andere rally van het kampioenschap. Ik heb het voorbije weekend de nota’s van vorig jaar boven gehaald en wat opvalt zijn het aantal aandachtspunten en dat heeft alles te maken met de aard van het parcours. Asfalt, beton, onverhard en kasseien. De rally van Wallonië heeft het allemaal.”

 

“Met zijn snel en gevarieerd parcours vind ik dit één van de mooiste rally’s van het seizoen” zegt Freddy Loix. “Jongens worden hier gescheiden van mannen. Je moet een aardig stukje kunnen rijden. Hier tellen niet alleen het aantal PK’s. Hier kan je als rijder het verschil maken en dat zorgt echt voor een geweldig gevoel. Bovendien is de ambiance in Namen altijd fantastisch. Bovenop de Citadel staan duizenden mensen ons op te wachten. De manier waarop ze reageren en ons aanmoedigen is fantastisch. En ook in de assistentiezone is het altijd plezant en aangenaam vertoeven.”

 

“Wij gaan opnieuw voluit voor de zege maar de grote vraag op dit moment is hoe sterk een Kris Princen voor de dag zal komen” aldus Johan Gitsels. “De wagen van Princen heeft een update gehad. We zullen vrijdagavond zien hoe sterk hij voor de dag zal komen. Maar zoals Freddy eerder reeds zei is het simpel. Het wordt aanvallen vanaf de eerste meter, zeg maar vanaf de eerste centimeter. Onze troeven zijn onze ervaring, de kracht en de betrouwbaarheid van onze ŠKODA Fabia R5.”

 

“De voorbije 2 weken heb ik telkens twee dagen getest voor Michelin” besluitFreddy Loix. “Zo blijf ik toch in het ritme. Ook dat is een voordeel.”

BRC
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X