Na drie manches in het Junior BRC, heeft Anthony Dovifat al een mooie voorsprong uitgebouwd. De piloot van de DS 3 R1 staat met 60 punten afgetekend aan de leiding, voor Sébastien Bedoret (36), Lucas Walbrecq (35), Jelle Vermeire (33) en Romain Delhez (31). Dit groepje is het best gestart om een plaats in de finale van de RACB Rally Challenge te veroveren, want de top 3 van het Junior BRC na de East Belgian Rally is meteen geplaatst voor de finale.

opname zonder titel-9766

In de Rally van Wallonië rekenen de jongeren met een R2 op weerwerk van de Renault Twingo’s R1 van Lucas Walbrecq, Kjell Vandenberghe en Raymond Vanderlinden om Anthony Dovifat bonuspunten te ontfutselen, want in R2 is het ook dit jaar extra moeilijk om een bonus te verdienen. Steven Dolfen won immers al twee keer de strijd in RC4 met zijn Peugeot 208 R2 en deze keer zal ook Manu Canal-Roblès een serieuze concurrent worden voor de snelste tijden in R2.

BRC
RT2

Hoe dan ook, Sébastien Bedoret, Jelle Vermeire en Romain Delhez mogen zich opmaken voor een bikkelharde strijd in R2, want Polle Geusens maakt zijn comeback met een Ford Fiesta 1.0 EcoBoost. Na een paar maanden afwezigheid wil de Junior uit Lommel, vorig jaar al duidelijk de snelste jongere maar geklopt door Andy Dewallef met zijn Twingo R1 in het Junior BRC, weer knallen. Guillaume De Ridder er er ook weer bij, net als de Opel-piloten Amaury Molle en Andy Dewallef, die eindelijk eens een pechloze wedstrijd wil afwerken. Tobias Brüls verdedigt, net als Jelle Vermeire en Polle Geusens, de kleuren van de Ford Performance Academy. Gert-Jan Kobus heeft zich dit seizoen niet ingeschreven in het Junior BRC, in tegenstelling tot Jamie Brown ,die helaas ontbreekt op de deelnemerslijst na zijn sortie in de TAC Rally.

RT1
63ste OVV
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X