Na drie manches in het Junior BRC, heeft Anthony Dovifat al een mooie voorsprong uitgebouwd. De piloot van de DS 3 R1 staat met 60 punten afgetekend aan de leiding, voor Sébastien Bedoret (36), Lucas Walbrecq (35), Jelle Vermeire (33) en Romain Delhez (31). Dit groepje is het best gestart om een plaats in de finale van de RACB Rally Challenge te veroveren, want de top 3 van het Junior BRC na de East Belgian Rally is meteen geplaatst voor de finale.

opname zonder titel-9766

In de Rally van Wallonië rekenen de jongeren met een R2 op weerwerk van de Renault Twingo’s R1 van Lucas Walbrecq, Kjell Vandenberghe en Raymond Vanderlinden om Anthony Dovifat bonuspunten te ontfutselen, want in R2 is het ook dit jaar extra moeilijk om een bonus te verdienen. Steven Dolfen won immers al twee keer de strijd in RC4 met zijn Peugeot 208 R2 en deze keer zal ook Manu Canal-Roblès een serieuze concurrent worden voor de snelste tijden in R2.

RT2
VAS

Hoe dan ook, Sébastien Bedoret, Jelle Vermeire en Romain Delhez mogen zich opmaken voor een bikkelharde strijd in R2, want Polle Geusens maakt zijn comeback met een Ford Fiesta 1.0 EcoBoost. Na een paar maanden afwezigheid wil de Junior uit Lommel, vorig jaar al duidelijk de snelste jongere maar geklopt door Andy Dewallef met zijn Twingo R1 in het Junior BRC, weer knallen. Guillaume De Ridder er er ook weer bij, net als de Opel-piloten Amaury Molle en Andy Dewallef, die eindelijk eens een pechloze wedstrijd wil afwerken. Tobias Brüls verdedigt, net als Jelle Vermeire en Polle Geusens, de kleuren van de Ford Performance Academy. Gert-Jan Kobus heeft zich dit seizoen niet ingeschreven in het Junior BRC, in tegenstelling tot Jamie Brown ,die helaas ontbreekt op de deelnemerslijst na zijn sortie in de TAC Rally.

KAMV
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X