Fun staat hoog in het vaandel bij Didier Spillebeen. Laat duidelijk zijn dat plezier beleven zijn grootste ambitie is. En daarbij vergeet de rallypiloot uit Izegem het publiek zeker en vast niet. Iedereen kent wel de passages van de blauwe BMW.

 

DS-2

RallyTime animated
VAS

Omwille van zijn spectaculaire rijstijl was de Rallysprint van Moorslede de perfecte seizoenstart voor Didier Spillebeen. Net zoals vorig jaar reikte de organisatie een trofee uit voor de spectaculairste piloot. Een felbegeerde prijs die Didier de vorige jaren mee huiswaarts kon nemen. Maar de motor van de BMW besliste er dit jaar anders over.  Deze editie van de Rallysprint van Moorslede was te vlug afgelopen.

Na de Omloop van Vlaanderen was de cilinderkop gebarsten. Deze werd vervangen voor de 6 Uren van Kortrijk. Alles leek OK te zijn” legt Didier uit. “Maar na een lange winter moeten er resten van water met olie, in de volksmond mayonaise, in de motorkoeling voor verstoppingen gezorgd hebben. Deze hebben de motor doen warm lopen. De cilinderkoppakking ging stuk… einde wedstrijd.”

Ondertussen heeft Didier Spillebeen niet stil gezeten. De wagen staat weer klaar voor de volgende wedstrijd. De blauwe BMW beschikt terug over een goede motor. Daarnaast werd de wagen ook opgefrist. De belettering werd volledig vernieuwd. Het team is klaar om te starten in de Rallysprint van de Monteberg.

“Met een drukke agenda was er niet veel tijd om veel te doen aan de wagen. Gelukkig heb ik enkele vrienden die graag een handje kwamen helpen. De motor werd hersteld sinds vorige week zaterdag. Er is amper mee gereden. Vorige zondag heb ik de wagen naar de beletteraar gedaan. De Rallysprint van de Monteberg zal de test zijn.” aldus Didier.

Na de Rallysprint van de Monteberg kan je Didier ook nog aan het werk zien in de ORC Canal Rally, TBR Rallysprint, Omloop van Vlaanderen, Hemicuda Rally en tot slot de 6 Uren van Kortrijk.

“Dit alles is mogelijk dankzij de steun van Carrosserie Muylle, Autoparts Stekelorum, Amerlynck-Greenpower-DITOIL, Trappen Rvw, Tuinaanleg Boucherie, Bremico, Banden Buyse Patrick, Slager Geert, JP-Project, Tommy Textile en SD-Grondwerken.” besluit Didier Spillebeen.

Spillebeen logo

63ste OVV
BRC
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X