Fun staat hoog in het vaandel bij Didier Spillebeen. Laat duidelijk zijn dat plezier beleven zijn grootste ambitie is. En daarbij vergeet de rallypiloot uit Izegem het publiek zeker en vast niet. Iedereen kent wel de passages van de blauwe BMW.

 

DS-2

Omwille van zijn spectaculaire rijstijl was de Rallysprint van Moorslede de perfecte seizoenstart voor Didier Spillebeen. Net zoals vorig jaar reikte de organisatie een trofee uit voor de spectaculairste piloot. Een felbegeerde prijs die Didier de vorige jaren mee huiswaarts kon nemen. Maar de motor van de BMW besliste er dit jaar anders over.  Deze editie van de Rallysprint van Moorslede was te vlug afgelopen.

VAS
BRC

Na de Omloop van Vlaanderen was de cilinderkop gebarsten. Deze werd vervangen voor de 6 Uren van Kortrijk. Alles leek OK te zijn” legt Didier uit. “Maar na een lange winter moeten er resten van water met olie, in de volksmond mayonaise, in de motorkoeling voor verstoppingen gezorgd hebben. Deze hebben de motor doen warm lopen. De cilinderkoppakking ging stuk… einde wedstrijd.”

Ondertussen heeft Didier Spillebeen niet stil gezeten. De wagen staat weer klaar voor de volgende wedstrijd. De blauwe BMW beschikt terug over een goede motor. Daarnaast werd de wagen ook opgefrist. De belettering werd volledig vernieuwd. Het team is klaar om te starten in de Rallysprint van de Monteberg.

“Met een drukke agenda was er niet veel tijd om veel te doen aan de wagen. Gelukkig heb ik enkele vrienden die graag een handje kwamen helpen. De motor werd hersteld sinds vorige week zaterdag. Er is amper mee gereden. Vorige zondag heb ik de wagen naar de beletteraar gedaan. De Rallysprint van de Monteberg zal de test zijn.” aldus Didier.

Na de Rallysprint van de Monteberg kan je Didier ook nog aan het werk zien in de ORC Canal Rally, TBR Rallysprint, Omloop van Vlaanderen, Hemicuda Rally en tot slot de 6 Uren van Kortrijk.

“Dit alles is mogelijk dankzij de steun van Carrosserie Muylle, Autoparts Stekelorum, Amerlynck-Greenpower-DITOIL, Trappen Rvw, Tuinaanleg Boucherie, Bremico, Banden Buyse Patrick, Slager Geert, JP-Project, Tommy Textile en SD-Grondwerken.” besluit Didier Spillebeen.

Spillebeen logo

VAS
RallyTime animated
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X