Boezinge staat van 22 tot 25 juni weer centraal in de historic rallysport in Europa. Het pittoreske dorpje in de Westhoek verwelkomt twee topwedstrijden. Enerzijds de FIA Ypres Historic Rally, een wedstrijd van het FIA European Historic Sporting Rally Championship, en anderzijds de Geko Classics Ypres Rally.


logo classics
Om voortaan een duidelijker onderscheid te maken tussen de Europese Ypres Historic Rally en de nationale wedstrijd, werd beslist om het nationale luik de benaming “Classic” mee te geven. Aangezien Wim Soenens, met Geko Woonwereld jarenlang partner van de Ypres Rally, ondertussen een nieuw bedrijf Geko Classics heeft opgericht, kwamen beide partijen snel tot een akkoord. Voortaan spreken we voor de nationale wedstrijd van de “Geko Classics Ypres Rally”.

“Mijn vader is een fervente verzamelaar van oldtimers en zelf ben ik daar ook al jarenlang mee bezig. Ik verzamel niet allen oldtimers, maar ook email reclameborden, jukeboxen, enz. Ondertussen hebben we NCRS, het voormalige rallyteam, omgedoopt tot een nieuwe bedrijf: Geko Classics,” vertelt Wim Soenens. “Geko Classics in Zulte is een uniek concept gespecialiseerd in de verkoop van old- en youngtimer auto’s en moto’s, exclusieve en authentieke retro en design collectables, vintage meubilair, automobilia en andere rariteiten. We verbinden met veel plezier onze naam aan de Ypres Classic Rally.”

Wim Soenens zal zelf ook aan de start staan van de Geko Classics Ypres Rally met een BMW M3 E30. “Onder de vlag van Geko Classics zullen we met drie identieke BMW M3 E30’s starten. De twee andere M3’s worden bestuurd door Dirk Depuydt en Geert Beauprez. En mogelijk brengen we ook onze unieke Chevrolet Corvette Stingray nog aan de start,” besluit Wim Soenens.

Las Vegas naamsponsor van de Ypres Historic Rally

KAMV
RallyTime animated

En, dat is nog niet al het goede nieuws vanuit Boezinge, want naast Geko Classics heeft ook Las Vegas zijn engagement versterkt door naamsponsor te worden van de FIA Ypres Historic Rally. Daarover binnenkort meer…

RT1
BRC
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X