Wat een schitterende wedstrijd vorig weekend in de TAC Rally, een herhaling van de Spa Rally en de Rally van Haspengouw.

TAC_RV_250

Na een zeer sterke start, met de juiste bandenkeuze konden we in de eerste ronde een voorsprong van een tiental seconden uitbouwen.

KAMV
RT2

Wij wisten dat het koppel van de Skoda ’s groter was dan het koppel van onze wagen. En we wisten dat Freddy en Johan zouden terugkeren op hardere banden en op een droger parcours. De tweede ronde konden we nog met een kleine voorsprong afronden. In de derde ronde echter ging Freddy over ons.

Finaal zouden de laatste 2 KP’s beslissend worden. Op Schuiverskapelle was het nog niet nat genoeg. Maar op de laatste KP konden we toch een achttal seconden goedmaken, helaas onvoldoende voor de overwinning. Wij opteerden voor een volledige regen setup, had het een halfuur eerder beginnen regenen maakten we nog kans.

Toch waren we zeer tevreden dat het verschil beperkt bleef, dat we grotendeels foutloos bleven en vooral dat de wagen en ons team weer perfect waren.

Tenslotte mogen we niet vergeten dat we 50 kg ten opzichte van de concurrentie meer meezeulen wat vanzelfsprekend ook een effect heeft op de resultaten. Wij weten ondertussen ook de invloed hiervan op het resultaat!

Voor de Rallye de Wallonie komt eindelijk de evolutie op de Peugeot, benieuwd wat het effect zal zijn.

 

Tot binnenkort,

Peter

BRC
RT2
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X