Wat een schitterende wedstrijd vorig weekend in de TAC Rally, een herhaling van de Spa Rally en de Rally van Haspengouw.

TAC_RV_250

Na een zeer sterke start, met de juiste bandenkeuze konden we in de eerste ronde een voorsprong van een tiental seconden uitbouwen.

Wij wisten dat het koppel van de Skoda ’s groter was dan het koppel van onze wagen. En we wisten dat Freddy en Johan zouden terugkeren op hardere banden en op een droger parcours. De tweede ronde konden we nog met een kleine voorsprong afronden. In de derde ronde echter ging Freddy over ons.

RT2
VAS

Finaal zouden de laatste 2 KP’s beslissend worden. Op Schuiverskapelle was het nog niet nat genoeg. Maar op de laatste KP konden we toch een achttal seconden goedmaken, helaas onvoldoende voor de overwinning. Wij opteerden voor een volledige regen setup, had het een halfuur eerder beginnen regenen maakten we nog kans.

Toch waren we zeer tevreden dat het verschil beperkt bleef, dat we grotendeels foutloos bleven en vooral dat de wagen en ons team weer perfect waren.

Tenslotte mogen we niet vergeten dat we 50 kg ten opzichte van de concurrentie meer meezeulen wat vanzelfsprekend ook een effect heeft op de resultaten. Wij weten ondertussen ook de invloed hiervan op het resultaat!

Voor de Rallye de Wallonie komt eindelijk de evolutie op de Peugeot, benieuwd wat het effect zal zijn.

 

Tot binnenkort,

Peter

RT2
VAS
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X