Het TAC Rally Criterium is ondertussen een vaste afspraak geworden op de kalender van Christophe Panis. Na een vierde plaats vorig jaar, was de motivatie groot om opnieuw een goed resultaat neer te zetten in deze nevenwedstrijd. De wedstrijd verliep helaas niet zoals verhoopt.

opname zonder titel-9420
“Ik was van plan om met mes tussen de tanden van start te gaan op Schuiferskapelle. Helaas merkten we na enkele kilometers plots dat de wagen niet meer het gewenste vermogen gaf: we haalden slechts een topsnelheid van 135 km/u. We misten duidelijk de nodige punch in het accelereren. De chrono’s waren dan ook fel beneden de verwachtingen”, vertelt Christophe, die als toch nog als zevende geklasseerd stond na de eerste vier proeven.

Tijdens de eerste en enige servicebeurt halfweg wedstrijd werd een turbodruksensor vervangen op de Peugeot 207 R3T, maar dat bracht geen verbetering. “Het was frustrerend om zo verder te blijven rijden, want we konden ons niet ten volle tonen. We dachten even aan stoppen, maar konden onze opgedaagde supporters ook niet zomaar in de steek laten. We probeerden ons op de laatste proeven toch nog wat te amuseren en gaven nog het beste van onszelf met de middelen die we hadden”, aldus Christophe. Achteraf bleek een afgebroken inlaatsensor de boosdoener voor het vermogensverlies.

Stannic_animatie
RT1

Uiteindelijk werd de finish bereikt op een achtste plaats algemeen en een tweede stek in categorie RC3 achter de ongenaakbare Renier (Clio R3), die tweede algemeen werd. Zonder problemen behoorde de top-5 zeker tot de mogelijkheden. “Er zat veel meer in, maar hopelijk kunnen we binnenkort herkansen en revanche nemen”, besluit Christophe Panis.

VAS
KAMV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X