Het TAC Rally Criterium is ondertussen een vaste afspraak geworden op de kalender van Christophe Panis. Na een vierde plaats vorig jaar, was de motivatie groot om opnieuw een goed resultaat neer te zetten in deze nevenwedstrijd. De wedstrijd verliep helaas niet zoals verhoopt.

opname zonder titel-9420
“Ik was van plan om met mes tussen de tanden van start te gaan op Schuiferskapelle. Helaas merkten we na enkele kilometers plots dat de wagen niet meer het gewenste vermogen gaf: we haalden slechts een topsnelheid van 135 km/u. We misten duidelijk de nodige punch in het accelereren. De chrono’s waren dan ook fel beneden de verwachtingen”, vertelt Christophe, die als toch nog als zevende geklasseerd stond na de eerste vier proeven.

Tijdens de eerste en enige servicebeurt halfweg wedstrijd werd een turbodruksensor vervangen op de Peugeot 207 R3T, maar dat bracht geen verbetering. “Het was frustrerend om zo verder te blijven rijden, want we konden ons niet ten volle tonen. We dachten even aan stoppen, maar konden onze opgedaagde supporters ook niet zomaar in de steek laten. We probeerden ons op de laatste proeven toch nog wat te amuseren en gaven nog het beste van onszelf met de middelen die we hadden”, aldus Christophe. Achteraf bleek een afgebroken inlaatsensor de boosdoener voor het vermogensverlies.

Uiteindelijk werd de finish bereikt op een achtste plaats algemeen en een tweede stek in categorie RC3 achter de ongenaakbare Renier (Clio R3), die tweede algemeen werd. Zonder problemen behoorde de top-5 zeker tot de mogelijkheden. “Er zat veel meer in, maar hopelijk kunnen we binnenkort herkansen en revanche nemen”, besluit Christophe Panis.

RallyTime animated
RT1

VAS
RallyTime animated
BRC
2WD Trophy - Vanton favoriet in Rallye de Wallonie
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
X