Het TAC Rally Criterium is ondertussen een vaste afspraak geworden op de kalender van Christophe Panis. Na een vierde plaats vorig jaar, was de motivatie groot om opnieuw een goed resultaat neer te zetten in deze nevenwedstrijd. De wedstrijd verliep helaas niet zoals verhoopt.

opname zonder titel-9420
“Ik was van plan om met mes tussen de tanden van start te gaan op Schuiferskapelle. Helaas merkten we na enkele kilometers plots dat de wagen niet meer het gewenste vermogen gaf: we haalden slechts een topsnelheid van 135 km/u. We misten duidelijk de nodige punch in het accelereren. De chrono’s waren dan ook fel beneden de verwachtingen”, vertelt Christophe, die als toch nog als zevende geklasseerd stond na de eerste vier proeven.

Tijdens de eerste en enige servicebeurt halfweg wedstrijd werd een turbodruksensor vervangen op de Peugeot 207 R3T, maar dat bracht geen verbetering. “Het was frustrerend om zo verder te blijven rijden, want we konden ons niet ten volle tonen. We dachten even aan stoppen, maar konden onze opgedaagde supporters ook niet zomaar in de steek laten. We probeerden ons op de laatste proeven toch nog wat te amuseren en gaven nog het beste van onszelf met de middelen die we hadden”, aldus Christophe. Achteraf bleek een afgebroken inlaatsensor de boosdoener voor het vermogensverlies.

Uiteindelijk werd de finish bereikt op een achtste plaats algemeen en een tweede stek in categorie RC3 achter de ongenaakbare Renier (Clio R3), die tweede algemeen werd. Zonder problemen behoorde de top-5 zeker tot de mogelijkheden. “Er zat veel meer in, maar hopelijk kunnen we binnenkort herkansen en revanche nemen”, besluit Christophe Panis.

BRC
KAMV

RT2
RallyTime animated
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X