Na de Haspengouw was Tielt de 2de wedstrijd tellend voor het Criterium kampioenschap. Met een kwalitatief en variabel deelnemersveld leek het ons niet haalbaar om voor de overwinning te strijden, maar toch hoopten wij op een dichte ereplaats. Tijdens de verkenningen zag je al meteen dat de proeven uitdagend waren, zeker bij regen zou het niet evident zijn. Gelukkig bleef de regen achterwege waardoor we in droge omstandigheden van start konden gaan. Niettemin lagen de bochten hier en daar zeer vettig, maar het viel wel mee.

opname zonder titel-9407

De eerste proef verliep vlot, de chrono was goed en stonden al meteen op plaats 3. Aan de finish zagen we dat Wim Lootens jammer genoeg de handdoek moest werpen waardoor wij zeker de kans moesten grijpen om aan de leiding van het kampioenschap te komen.

De eerste ronde was het een beetje aftasten, we draaiden telkens tijden in de buurt van Lommers behalve op kp Oosthoek moesten we 8 seconden toegeven waardoor we voor een eerste keer naar de service reden met een achterstand van 10 seconden.

RT2
63ste OVV

Tijdens de service beslisten we dan om de intermedium banden te wisselen voor 2 nagelnieuwe Pirelli’s. Vol goeie moed op weg naar de 2de en laatste ronde. Na 2 van de 4 proeven konden we onze achterstand op onze speelkameraden halveren tot 5 seconden, maar toen volgde opnieuw kp Oosthoek waar we de BMW moeilijk konden bijhouden. Overdreven risico’s zouden we hier niet nemen en aan de finish resulteerde dit opnieuw in een tijdsverlies van 8 seconden waardoor we Lommers zagen uitlopen tot 13 seconden.

Met nog een korte proef te rijden was de enige doelstelling om de finish te halen en ons nog eens te amuseren op de toffe KP Poelberg.

Na de finish was de euforie groot, we zijn heel tevreden met onze 2de plaats tussen verdiende winnaar Lommers en Algoedt die op de 3de plaats aan de meet kwam. Opdracht volbracht en met deze puntenoogst komen we aan de leiding in het kampioenschap.

De Pevatec-Clio was weeral top, net als de sfeer. Waarvoor dank!

Ook dank aan onze sponsors, de uitstekende organisatie en alle medewerkers!
Volgende wedstrijd zal de Sezoensrally te Bocholt zijn.

Stannic
Stannic_animatie
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X