Claudie Tanghe en Filip Cuvelier namen met de Ford Fiesta R5 in de kleuren van Renties een voortreffelijke start in de TAC Rally, de derde manche van het Belgian Rally Championship. Op de eerste klassementsproef klokten ze meteen een derde tijd algemeen, achter de ongenaakbare smaakmakers Loix en Princen, maar voor de andere tenoren van het BRC die al veel meer kilometers in de benen hebben met een dergelijke R5. Helaas duurde het mooie liedje niet lang.

RT_opname zonder titel-8835
De eerste ronde sloten we af op een keurige vijfde plaats” vertelt Claudie Tanghe. “Ik weet waar ik een paar tellen heb laten liggen. Op de Poelberg kwam ik een beetje te breed uit een bocht en raakte ik de talud. En op de derde proef heb ik een vijftal seconden verloren achter Tom Van Rompuy, die met lekke banden naar de finish sukkelde na een sortie. We staan maar 17″ van de eerste plaats en we zijn mee met Verschueren en Demaerschalk. Alles verloopt zoals gepland…

De eerste ronde was uitstekend, de tweede helaas een stuk minder. Al vroeg op de proef van Schuiferskapelle schoof de Renties Fiesta R5 van de baan.

KAMV
RT1

Ik stond wellicht iets “warmer” dan de banden. In een van de eerste bochten verloor ik de controle over de achtertrein van de Ford. We schoven van de baan en helaas zijn de grachten in Tielt heel diep,” vertelde Claudie Tanghe gelaten.

De TAC Rally werd uiteindelijk na een spannende finale in de regen gewonnen door Freddy Loix, met 6″4 voorsprong op Kris Princen.

BRC
RT1
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
X