Claudie Tanghe en Filip Cuvelier namen met de Ford Fiesta R5 in de kleuren van Renties een voortreffelijke start in de TAC Rally, de derde manche van het Belgian Rally Championship. Op de eerste klassementsproef klokten ze meteen een derde tijd algemeen, achter de ongenaakbare smaakmakers Loix en Princen, maar voor de andere tenoren van het BRC die al veel meer kilometers in de benen hebben met een dergelijke R5. Helaas duurde het mooie liedje niet lang.

RT_opname zonder titel-8835
De eerste ronde sloten we af op een keurige vijfde plaats” vertelt Claudie Tanghe. “Ik weet waar ik een paar tellen heb laten liggen. Op de Poelberg kwam ik een beetje te breed uit een bocht en raakte ik de talud. En op de derde proef heb ik een vijftal seconden verloren achter Tom Van Rompuy, die met lekke banden naar de finish sukkelde na een sortie. We staan maar 17″ van de eerste plaats en we zijn mee met Verschueren en Demaerschalk. Alles verloopt zoals gepland…

De eerste ronde was uitstekend, de tweede helaas een stuk minder. Al vroeg op de proef van Schuiferskapelle schoof de Renties Fiesta R5 van de baan.

VAS
RT2

Ik stond wellicht iets “warmer” dan de banden. In een van de eerste bochten verloor ik de controle over de achtertrein van de Ford. We schoven van de baan en helaas zijn de grachten in Tielt heel diep,” vertelde Claudie Tanghe gelaten.

De TAC Rally werd uiteindelijk na een spannende finale in de regen gewonnen door Freddy Loix, met 6″4 voorsprong op Kris Princen.

RT2
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X