Donderdagavond werd in de gebouwen van Discotheek Verso het JM Rallyteam voor de TAC Rally, dit weekend verreden in Tielt, voorgesteld. Aan het stuur Jo Muylle, in de praatstoel Pieter Gouwy. Jo Muylle nam de tijd om ons een woordje uitleg te geven. Ook de verdere plannen werden toegelicht. En tot slot werd er voor de rallyfans een leuke wedstrijd aangekondigd.

RT_IMG_4783

Voor ons is Tielt dit jaar een unieke kans. Al vier jaar ben ik in de rallysport actief en om nu in het Junior R1 kampioenschap te mogen rijden, is voor ons gewoon fantastisch.

Ik ben iemand die altijd ambitieus en gedreven is en dat is nu zeker niet anders. Gisteren konden we op de shake down onze eerste meters rijden met de Citroën DS3 R1. Ten opzichte van onze vertrouwde C2 is het natuurlijk even wennen. Het was even zoeken tot dat we de juiste remdrukregeling gevonden hadden. Na enkele runs was het vertrouwen er snel. Deze DS3 heeft een totaal ander rijgedrag, is minder agressief en laat zich soepeler besturen. Hij voelt heel stabiel en biedt veel vertrouwen in snelle waaiers, kortom de wegligging is fantastisch.

RT2
RallyTime animated

Wat de wedstrijd zelf betreft, zal het in de eerste ronde nog even aftasten zijn. Het belangrijkste voor ons is om zoveel mogelijk ervaring op te doen. De auto goed aan te voelen en zaterdagavond de finish te halen. Maar we hopen toch om ons te kunnen tonen in de R1 Klasse. Ik kijk er naar uit om de strijd aan te gaan met mijn goeie vriend Kjell Vandenberghe en de andere snelle jongens in onze klasse.

Wat betreft ons verdere programma. Na de TAC Rally in Tielt zou ik graag met deze wagen nog Ieper rijden. Ieper is voor mij beetje een thuisrally, mijn vader is afkomstig uit de streek en het zou mooi zijn om daar te kunnen starten. Mijn favoriete rally is de Sezoenrally in Bocholt, maar Ieper… daar kan niets tegen op. Daarom gaan we het al het mogelijke doen om nog extra partners aan te trekken om dit te kunnen realiseren. Verder gaan we met onze C2 nog starten in de Rally van Wervik, de Omloop van Vlaanderen waar we na onze sortie van vorig jaar op revanche berust zijn, de East Belgian Rally, de 6u van Kortrijk en de Rallysprint van Oudenaarde waar mijn trouwe mecano Sam Pieters de nota’s zal voorlezen.

In dit rijtje ontbreekt de TBR Rallysprint… daar starten we ook, maar in deze rally ligt de co-piloot nog niet vast. Iemand kan voor deze rally een “all-in codrive experience” winnen! Wij zorgen, voor de winnaar van deze wedstrijd, voor alles. Vergunning, racewear, inschrijving… kortom alles! De voorwaarden om mee te doen aan de wedstrijd zij simpel. Je moet hiervoor 18 jaar zijn, de facebook pagina van JM Rallyteam liken en de facebook pagina van mijn hoofdsponsor Discotheek Verso. De deelnemers verwacht ik op 18 juni in Discotheek Verso waar ik op die dag mijn rallyparty geef. Tijdens die avond wordt de “all-in codrive experience” verloot. Een unieke ervaring dus!

Verder wil ik bij deze nog een dankwoord uitspreken naar mijn ouders en de mensen van mijn team, mijn sponsors Discotheek Verso en Agrimensor en natuurlijk XLT Autosport, want zonder deze mensen zou dit allemaal niet mogelijk zijn. Een gemeende dank je wel hiervoor.

RT2
BRC
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X