Als smaakmaker van het Belgisch rallykampioenschap zal Kris Princen zijn Peugeot 208 T16 deze zaterdag opnieuw laten schitteren voor het publiek van de TAC Rally. En eens te meer rekent dat publiek op veel spektakel en een razend spannende strijd om de overwinning op de smalle wegen in de streek rond Tielt. 

SpaRally2016_JV_78

“Het wordt zeker geen gemakkelijke wedstrijd”, waarschuwt Kris Princen meteen. “En maar goed ook. Want het is net in moeilijke omstandigheden dat mijn motivatie en mijn wil om te winnen nog een trapje hoger klimmen.”

Dat geldt meteen ook voor zijn auto. Een paar weken geleden lagen de wegen er in de eerste etappe van de Spa Rally onwaarschijnlijk glad en verraderlijk bij. En precies in die precaire omstandigheden gebruikten Kris Princen en Peter Kaspers de verbluffende wegligging van hun Peugeot 208 T16 om zich naar de leiding van de wedstrijd te rijden. 17 klassementsproeven lang bleven ze onverstoorbaar aanspraak maken op de overwinning, zonder ooit de rol te lossen.

KAMV
RT1

“Ik hoop dat we dit weekend in Tielt opnieuw op dezelfde manier kunnen blijven aanvallen”, vertelt Kris. “Natuurlijk ziet het parcours er helemaal anders uit, met veel minder reliëf, maar de TAC Rally is net zo goed een aartsmoeilijke rally. Op de smalle wegen heb je geen enkele foutmarge, en zelfs de kleinste verkeerde inschatting kan je een tijdrovende uitstap in de beek kosten. Daarbovenop ziet het weerbericht er heel wisselvallig uit. Als het gaat regenen, wordt ook de bandenkeuze een bepalende factor. Dat soort intrigerende en moeilijke omstandigheden maakt onze sport zo interessant en uitdagend.”

In elk geval zijn de ambities van Kris overduidelijk, en wil hij zaterdagavond met niets minder dan de zege naar huis. “Zoals al het hele seizoen krijgen we ijzersterke tegenstand”, weet de Limburgse piloot. “Maar zoals alle gereden kilometers tot nog toe, gaan we het die tegenstand onophoudelijk moeilijk maken. Elke kilometer ga ik blijven druk zetten en aanvallen, zonder ooit het gas te lossen.”

Veel beter kan een strijd om het kampioenschap niet worden, en iedereen hoopt op een razend spannende derde wedstrijd. De TAC Rally start in Tielt vanaf 7u45 op zaterdagochtend. Na drie rondes van vier proeven en een laatste ronde met twee proeven worden de eerste finishers na 162 km iets voor 21u op het aankomstpodium verwacht.

VAS
BRC
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X