Met de TAC Rally staat zaterdag de thuisrally van Vincent Verschueren op het programma. In de derde manche van het Belgian Rally Championship hopen Vincent Verschueren en Veronique Hostens opnieuw een podiumplaats te veroveren, maar het aangekondigde wisselvallige weer belooft de wedstrijd erg lastig te maken. De proeven van de TAC Rally zijn immers extreem glad wanneer het regent.

SpaRally2016_JV_112

Vincent en Veronique werkten gisteren vier runs af op de shakedown in Tielt. Een nuttige testsessie, want er wordt nog volop gewerkt aan de Godrive Skoda. “Net voor de start van de shakedown begon het te regenen, waardoor het extreem glad was. In die omstandigheden bleek de afstelling van de differentiëlen niet goed. Ik had niet genoeg tractie en de wagen reageerde te agressief. We zijn bezig met een aanpassing van de diff’s, want met de afstellingen van gisteren zijn we kansloos als het begint te regenen,” vertelt Vincent, die veel respect heeft voor de moeilijkheidsgraad van de TAC Rally. “In de regen is Tielt misschien wel de moeilijkste rally van het kampioenschap. Het asfalt is bijzonder glad. Bovendien werken we de meeste proeven vier keer af, waardoor iedereen elke bocht kent. Je verlegt je grenzen telkens weer, waardoor de snelheid van start tot finish heel hoog ligt in de TAC Rally. Als het dan regent, dan wordt het uitkijken, want je moet dan toch wel een beetje marge houden…

Dit jaar worden twee proeven in omgekeerde richting verreden. Dat maakt het extra boeiend. “Van die twee proeven weten we enkel welke stroken glad zijn. Maar, elke bocht is anders, elke remzone is verschillend, elke koord is verschillend… Die parcourswijziging zorgt wel voor wat vernieuwing en daar ben ik blij mee.”

Stannic_animatie
Stannic

De concurrentie is goed gewapend en met Claudie Tanghe en Kevin Demaerschalk komen nog twee podiumkandidaten aan de start. “Kijk, wie met een R5 van start gaat, die heeft ambitie,” lacht Vincent. “Freddy en Kris zijn altijd favoriet, maar ik verwacht dat ook Claudie Tanghe snel zal zijn, terwijl Kevin Demaerschalk ook geen verkenningsronde nodig zal hebben. Ik mik op een podiumplaats. Dat is me in Tielt nog nooit gelukt… De TAC is traditioneel een echte sprintwedstrijd. Er wordt heel hard gereden, maar bij regenweer speelt ervaring een grote rol.

Vincent en Veronique zullen in elk geval het beste uit hun Skoda Fabia R5 halen op de 14 proeven van de TAC Rally

KAMV
RallyTime animated
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X