Het Belgian Rally Championship is op kruissnelheid gekomen. Zaterdag wordt in het West-Vlaamse Tielt de derde manche van het seizoen, de TAC Rally, verreden. Aangezien voor het Junior BRC slechts de beste zes resultaten in rekening gebracht worden, zijn nieuwkomers nog altijd welkom. In Tielt worden de troepen uitgebreid met een aantal snelle kerels die leider Lucas Walbrecq van de punten willen houden.

opname zonder titel-8349

In totaal tellen we 12 Juniors op de inschrijvingslijst, mooi verdeeld tussen 8 piloten met een R2 en 4 met een minder geëvolueerde R1. De twee snelle buitenlandse jongeren, Gert-Jan Kobus en Jamie Brown, kunnen dit peloton nog vervoegen, maar dan moeten ze zich deze week nog inschrijven in het Belgian Rally Championship.

Opvallend is de opmars van de R1’s in het Junior BRC, al is het ook geen verrassing dat het voorbeeld van Andy Dewallef, vorig jaar kampioen met een Twingo R1, gevolgd wordt. Bovendien zijn de R1’s ondertussen bedrijfszeker. Anthony Dovifat volgt in de tussenstand van het Junior BRC op amper 2 punten. De Citroën-piloot verzilvert in Tielt zijn Junior Award voor zijn knappe prestatie in Spa. Kjell Vandenberghe wil zijn opgave van Spa verteren, terwijl Waaslander Jo Muylle het Junior BRC vervoegt met een DS 3 R1. Muylle was vorig jaar een van de enthousiaste leerlingen van het opleidingsprogramma Future Stars.

KAMV
RT2

De R1’s kunnen zeker een hoofdrol spelen in het Junior BRC, maar voor de dagzege in Tielt zijn de snellere R2’s natuurlijk favoriet. De rol van topfavoriet schuiven we in de schoenen van Polle Geusens, die zijn eerste kilometers van het seizoen zal rijden, maar Sébastien Bedoret heeft zijn Twingo R2 meer ritme, terwijl kersvers papa Jelle Vermeire zich voor eigen publiek wil tonen met zijn Ford Fiesta R2.

opname zonder titel-7140

Regerend kampioen Andy Dewallef staat te popelen om zich te tonen en de pech achter zich te laten, net als Romain Delhez, die in Spa zijn Opel Adam R2 te vroeg aan de kant moest zetten. Amaury Molle heeft zijn Adam R2 in Spa alvast met champagne gedoopt. Tobias Brüls zal het West-Vlaamse parcours van de TAC Rally ontdekken, net als nieuwkomer Alain Litt, die debuteert met een Ford Fiesta R2.

Klassement Junior BRC (na 2/9 manches):
1. L. Walbrecq 35
2. A. Dovifat 33
3. S. Bedoret 24
4. J. Wagemans 22
5. A. Molle 21
6. T. Brüls 16
7. J. Vermeire 12
7. R. Delhez 12
9. P. Hubin 11
10. K. Vandenberghe 11
11. S. Pacolet 8
12. A. Dewallef 6

RT2
VAS
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X