Het Belgian Rally Championship is op kruissnelheid gekomen. Zaterdag wordt in het West-Vlaamse Tielt de derde manche van het seizoen, de TAC Rally, verreden. Aangezien voor het Junior BRC slechts de beste zes resultaten in rekening gebracht worden, zijn nieuwkomers nog altijd welkom. In Tielt worden de troepen uitgebreid met een aantal snelle kerels die leider Lucas Walbrecq van de punten willen houden.

opname zonder titel-8349

In totaal tellen we 12 Juniors op de inschrijvingslijst, mooi verdeeld tussen 8 piloten met een R2 en 4 met een minder geëvolueerde R1. De twee snelle buitenlandse jongeren, Gert-Jan Kobus en Jamie Brown, kunnen dit peloton nog vervoegen, maar dan moeten ze zich deze week nog inschrijven in het Belgian Rally Championship.

Opvallend is de opmars van de R1’s in het Junior BRC, al is het ook geen verrassing dat het voorbeeld van Andy Dewallef, vorig jaar kampioen met een Twingo R1, gevolgd wordt. Bovendien zijn de R1’s ondertussen bedrijfszeker. Anthony Dovifat volgt in de tussenstand van het Junior BRC op amper 2 punten. De Citroën-piloot verzilvert in Tielt zijn Junior Award voor zijn knappe prestatie in Spa. Kjell Vandenberghe wil zijn opgave van Spa verteren, terwijl Waaslander Jo Muylle het Junior BRC vervoegt met een DS 3 R1. Muylle was vorig jaar een van de enthousiaste leerlingen van het opleidingsprogramma Future Stars.

RallyTime animated
RT2

De R1’s kunnen zeker een hoofdrol spelen in het Junior BRC, maar voor de dagzege in Tielt zijn de snellere R2’s natuurlijk favoriet. De rol van topfavoriet schuiven we in de schoenen van Polle Geusens, die zijn eerste kilometers van het seizoen zal rijden, maar Sébastien Bedoret heeft zijn Twingo R2 meer ritme, terwijl kersvers papa Jelle Vermeire zich voor eigen publiek wil tonen met zijn Ford Fiesta R2.

opname zonder titel-7140

Regerend kampioen Andy Dewallef staat te popelen om zich te tonen en de pech achter zich te laten, net als Romain Delhez, die in Spa zijn Opel Adam R2 te vroeg aan de kant moest zetten. Amaury Molle heeft zijn Adam R2 in Spa alvast met champagne gedoopt. Tobias Brüls zal het West-Vlaamse parcours van de TAC Rally ontdekken, net als nieuwkomer Alain Litt, die debuteert met een Ford Fiesta R2.

Klassement Junior BRC (na 2/9 manches):
1. L. Walbrecq 35
2. A. Dovifat 33
3. S. Bedoret 24
4. J. Wagemans 22
5. A. Molle 21
6. T. Brüls 16
7. J. Vermeire 12
7. R. Delhez 12
9. P. Hubin 11
10. K. Vandenberghe 11
11. S. Pacolet 8
12. A. Dewallef 6

KAMV
BRC
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X