Hoewel Christophe Panis slechts enkele wedstrijden per jaar rijdt, is één wedstrijd een constante geworden op zijn kalender: de TAC Rally van Tielt. De Lembekenaar verschijnt er opnieuw aan de start in het RACB Rally Criterium. “Als Oost-Vlaming is deze rally bijna een thuisrally voor mij. Ik hou van deze wedstrijd met zijn gladde asfalt. Ondertussen wordt dit al onze vierde deelname in het Criterium”, vertelt Christophe, die er vorig jaar nog vierde algemeen eindigde met een Citroën Saxo.

RO_2015_45_1
Voor de editie 2016 werd voor een iets snellere wagen geopteerd. Na de geslaagde kennismaking in de Rallysprint van Oudenaarde besloot het team verder te gaan met de Peugeot 207 R3T van Samaey Motorsport. “De Peugeot is een fijne wagen met een uitstekende verhouding tussen prestaties, prijs en plezier. Het zal wel terug wennen worden, aangezien we sinds september niet meer hebben gereden. Bovendien is het afwachten wat de kleinere bride die we op nationaal niveau moeten gebruiken zal geven. Gelukkig is er de shakedown op woensdag om terug wat in het ritme te komen.

Het deelnemersveld in het Criterium ziet er alvast sterker uit dan vorig jaar. Met o.a. thuisrijders Lootens en Dobbelaere, ex-winnaar Renier en tal van andere snelle BMW-rijders zijn de favorieten talrijk. Christophe heeft echter geen specifieke eindnotering voor ogen. “Een foutloos parcours afleggen zal automatisch een goed resultaat met zich meebrengen schat ik. Het zal er op aankomen om van bij de start bij de pinken te zijn en een goed ritme te vinden. Mogelijk krijgen we een vettig parcours voorgeschoteld, maar dat schrikt me niet afFinishen en ons amuseren staan voorop, waarbij we hopelijk heel wat supporters mogen begroeten“, aldus Christophe Panis.

Christophe en copiloot Jeroen D’hulster gaan zaterdagmorgen met nummer 209 van start en rijden de eerste acht proeven vlak na de deelnemers in het BK.
 

RT1
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X