Hoewel Christophe Panis slechts enkele wedstrijden per jaar rijdt, is één wedstrijd een constante geworden op zijn kalender: de TAC Rally van Tielt. De Lembekenaar verschijnt er opnieuw aan de start in het RACB Rally Criterium. “Als Oost-Vlaming is deze rally bijna een thuisrally voor mij. Ik hou van deze wedstrijd met zijn gladde asfalt. Ondertussen wordt dit al onze vierde deelname in het Criterium”, vertelt Christophe, die er vorig jaar nog vierde algemeen eindigde met een Citroën Saxo.

RO_2015_45_1
Voor de editie 2016 werd voor een iets snellere wagen geopteerd. Na de geslaagde kennismaking in de Rallysprint van Oudenaarde besloot het team verder te gaan met de Peugeot 207 R3T van Samaey Motorsport. “De Peugeot is een fijne wagen met een uitstekende verhouding tussen prestaties, prijs en plezier. Het zal wel terug wennen worden, aangezien we sinds september niet meer hebben gereden. Bovendien is het afwachten wat de kleinere bride die we op nationaal niveau moeten gebruiken zal geven. Gelukkig is er de shakedown op woensdag om terug wat in het ritme te komen.

Het deelnemersveld in het Criterium ziet er alvast sterker uit dan vorig jaar. Met o.a. thuisrijders Lootens en Dobbelaere, ex-winnaar Renier en tal van andere snelle BMW-rijders zijn de favorieten talrijk. Christophe heeft echter geen specifieke eindnotering voor ogen. “Een foutloos parcours afleggen zal automatisch een goed resultaat met zich meebrengen schat ik. Het zal er op aankomen om van bij de start bij de pinken te zijn en een goed ritme te vinden. Mogelijk krijgen we een vettig parcours voorgeschoteld, maar dat schrikt me niet afFinishen en ons amuseren staan voorop, waarbij we hopelijk heel wat supporters mogen begroeten“, aldus Christophe Panis.

Christophe en copiloot Jeroen D’hulster gaan zaterdagmorgen met nummer 209 van start en rijden de eerste acht proeven vlak na de deelnemers in het BK.
 

Stannic
RT2

RT2
Stannic
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X