De inschrijvingen voor de TAC Rally zijn afgesloten. Op de “voorlopige” deelnemerslijsten vinden we momenteel respectievelijk 97 deelnemers op de nationale lijst en 40 deelnemers op de lijst voor het criterium. Misschien dat er nog enkele bijkomen. Vandaag werd bv Steven Dolfen nog toegevoegd aan de lijst bij de nationale. Nog enkele dagen geduld, op dinsdag 5 april om 22:00 uur wordt de deelnemerslijst gepubliceerd door de organisatie.

tac2016

Loix, Princen of … Verschueren

Na de Rally van Haspengouw en de Spa Rally kunnen we wel zeggen dat de Peugeot 208 R5 van Kris Princen betrouwbaarder is dan in 2015. We mogen in Tielt dan ook opnieuw een strijd verwachten tussen Kris Princen en Freddy Loix. Beide heren zullen echter rekening moeten houden met Vincent Verschueren, die de Skoda Fabia R5 beter en beter leert kennen. Na een 4de plaats in Haspengouw en een 3de plaats in Spa lijkt het erop dat Vincent klaar is om mee te strijden voor de overwinning. Het parkoers in Tielt moet hem in ieder geval beter liggen dan het parkoers van de vorige BRC manche in Spa.

 

RT2
VAS

2x Ford Fiesta R5, 3x Citroën DS3 R5

Door de vroege opgave in de Spa Rally, veroorzaakt door een fabrieksfout, werd de TAC Rally toegevoegd aan het programma van Kevin Demaerschalk. Vorig jaar werd hij reeds 8ste met een Citroën DS3 R3. Het is dus uitkijken naar wat Kevin met de DS3 R5 kan. Een andere kanshebber voor het podium is Claudie Tanghe. Hij bewees vorig jaar in de 6 uren van Kortrijk en dit jaar de Rallye Le Touquet, dat hij zeer snel is met de Ford Fiesta R5. Het is duidelijk dat het drummen wordt vooraan, want ook Bruno Parmentier staat aan de start met een Ford Fiesta R5 en dan hebben we nog de Citroën DS3 R5’s van Jourdan Serderidis en Tom Van Rompuy.

 

Naast de R5’s ook vooraan te verwachten

Naast deze R5’s vinden we Guino Kenis met de Mini WRC op de lijst. Het lijkt erop dat de wagen tijdig hersteld raakt na de sortie in de Spa Rally. Verder hebben we met Bert Coene, Steve Bécaert en Tuur Vanden Abeele enkele snelle Mitsubishi Evo’s aan de start. Ook Bert Cornelis met de Polo S2000 en Melissa Debackere met de Toyota Celica zijn van de partij.

 

BMW M-Cup

De TAC rally is tevens de 2de manche van de M-Cup. Er starten in Tielt liefst 18 BMW’s die zich geregistreerd hebben voor de M-Cup. Wanneer het droog blijft, kunnen enkele onder hen hoog eindigen. Zo eindigde Patrick Diels op een 7de plaats en Franky Boulat op de 8ste plaats algemeen in de Rally van Haspengouw. Ook Hans Weijs komt in aanmerking voor een top 10 plaats met de BMW 130i van Schmid Racing, waarmee Tobi Vandenberghe in 2015 op een 7de plaats eindigde.

 

Historics en Pinto Cup

Van de 97 wagens op de lijst, staan er 36 ingeschreven bij de historics.  De snelste onder hen maken zeker kans op een top 10 plaats algemeen. Vorig jaar eindigde Dirk Vermeirsch met de Sierra Cosworth 9de algemeen en Stefaan Stouf met zijn Porsche 10de algemeen. Ze zullen dit jaar moeten afrekenen met o.a. Didier Vanwijnsberghe en Robin Maes in een ProDrive M3, Paul Lietaer met de Subaru Legacy, de gele Porsche van Glenn Janssens, regerend historic kampioen Pieter-Jan Maeyaert, Tobi Vandenberghe in de Transeurop TE2800, Stefaan Prinzie… en zo kunnen we nog even verder gaan. Verder is het ook uitkijken naar spectaculaire passages van de vele Ford Escorts, in Tielt wordt namelijk de eerste manche van de Ford Pinto Cup verreden.

 

De voortrekkers

En dan hebben we nog de vele voortrekkers. Steven Dolfen wordt voor de R2 rijders opnieuw de referentie. Hans Depla start zijn seizoen vroeger dit jaar en staat net als Steven Dolfen aan de start met een Peugeot 208 R2. Ook Gert-Jan Kobus is van de partij in Tielt. Verder staan er een 10-tal junior BRC rijders op de lijst. Het is vooral uitkijken naar de prestaties van Polle Geusens, die in Tielt aan zijn seizoen begint. Verder kunnen we vermelden dat Jo Muylle zijn debuut maakt in het Junior BRC en dit met een Citroën DS3 R1.

 

Het criterium

Op de lijst van het criterium vinden we een 40-tal inschrijvingen. Je kan er niet naast kijken wanneer je de lijst overloopt. Meer dan een kwart van de wagens in het criterium zijn BMW’s. Naast Wim Lootens, winnaar in Haspengouw, vinden we o.a. Brecht Hoorne, Xavier Alliet, Wim Soenens, Cris Algoedt, Wim Dereu, Philip Lommers, Didier Ceenaeme en Kevin Vandenbussche op de lijst. Renault Clio rijder Bjorn Renier kan zich dus aan heel wat concurrentie verwachten. Verder is het uitkijken naar de prestaties van Chris Dobbelaere met de Opel Kadett en Christophe Panis met de Peugeot 207. Ook Jimmy D’Hondt staat aan de start met zijn Renault Clio. Benieuwd of hij kan bevestigen na zijn sterke prestatie in Haspengouw.

 

BRC
RT2
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X