Het is al even stil rond piloot Koen Lauwaert. Na een sortie in de TAC 2014 reed Koen nog 2 wedstrijden met de Clio R3 van Bulgaria Renting. De eigen Clio R3 was niet meer te zien op de Belgische rallywegen. “En die zal ook niet meer te zien zijn met mij achter het stuur,” aldus Koen. “Ik heb de wagen vorige maand verkocht aan een piloot uit West-Vlaanderen, die er in de Omloop mee zal debuteren. De wagen staat nog bij mij om volledig koersklaar te zetten.”

208t16

Nadat Koen prijs had gevraagd bij Renault Sport voor een Clio R3T, kwam hij tot een verrassende wending. “Alles in kost een nieuwe Clio R3T meer dan 100.000 EUR, maar het blijft een voortrekker waar je hoogstens top 10 mee kan rijden in het BK. Via Kris Princen, die ik had gebeld omdat hij reeds met zo’n wagen heeft getest, kwam ik op het spoor van een Peugeot 208 T16 R5 die te koop stond in Italië. Het betreft een ex-Andreucci waarmee hij begin 2015 reed. Na wat onderhandelen zijn we tot een akkoord gekomen om de wagen aan te kopen.

Ik ga volgende week de wagen ophalen en daarna gaan we eerst bekijken wat er nog moet aan gebeuren. Vermoedelijk ga ik in mei de eerste wedstrijd rijden met co Bjorn Willaert, waarschijnlijk een provinciale wedstrijd om te starten. Ik blijf sowieso a la carte rijden, dus wat er verder gepland is, zien we nog wel. Ik popel al van ongeduld om een topwagen te besturen!” besluit Koen.

BRC
RallyTime animated

En voor iedereen die er nog aan twijfelt, leuke nummerplaat 😉

 

VAS
RT1
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X