Het is al even stil rond piloot Koen Lauwaert. Na een sortie in de TAC 2014 reed Koen nog 2 wedstrijden met de Clio R3 van Bulgaria Renting. De eigen Clio R3 was niet meer te zien op de Belgische rallywegen. “En die zal ook niet meer te zien zijn met mij achter het stuur,” aldus Koen. “Ik heb de wagen vorige maand verkocht aan een piloot uit West-Vlaanderen, die er in de Omloop mee zal debuteren. De wagen staat nog bij mij om volledig koersklaar te zetten.”

208t16

Nadat Koen prijs had gevraagd bij Renault Sport voor een Clio R3T, kwam hij tot een verrassende wending. “Alles in kost een nieuwe Clio R3T meer dan 100.000 EUR, maar het blijft een voortrekker waar je hoogstens top 10 mee kan rijden in het BK. Via Kris Princen, die ik had gebeld omdat hij reeds met zo’n wagen heeft getest, kwam ik op het spoor van een Peugeot 208 T16 R5 die te koop stond in Italië. Het betreft een ex-Andreucci waarmee hij begin 2015 reed. Na wat onderhandelen zijn we tot een akkoord gekomen om de wagen aan te kopen.

Ik ga volgende week de wagen ophalen en daarna gaan we eerst bekijken wat er nog moet aan gebeuren. Vermoedelijk ga ik in mei de eerste wedstrijd rijden met co Bjorn Willaert, waarschijnlijk een provinciale wedstrijd om te starten. Ik blijf sowieso a la carte rijden, dus wat er verder gepland is, zien we nog wel. Ik popel al van ongeduld om een topwagen te besturen!” besluit Koen.

VAS
RallyTime animated

En voor iedereen die er nog aan twijfelt, leuke nummerplaat 😉

 

BRC
KAMV
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X