Na de Kenotek Ypres Rally 2015 bleef het bijzonder stil rond de Porsche waarmee Patrick Snijers en Arne Bruneel de GT klasse op hun naam schreven.

degro

Voor Ieper moesten we de wagen ombouwen naar FIA GT en dat heeft ons enorm veel geld gekost,” aldus copiloot Arne Bruneel. “We keken meteen voorruit naar het seizoen 2016, maar de zoektocht naar sponsors was moeilijker dan verwacht… In de Porsche moest een nieuwe motor worden ingebouwd en daar was tot op heden onvoldoende budget voor.

Hoofdsponsor DEGRO zocht een oplossing om de wagen weer te laten rijden en kwam bij Fredericq Delplace terecht. Hij zal de wagen weer wedstrijdklaar maken tegen de Rallysprint van de Monteberg eind april. Samen met de deze verandering van preparateur komt er ook een einde aan de samenwerking met Patrick Snijers, Fredericq zal immers zelf ook het stuur nemen van de Porsche…

VAS
RallyTime animated

Net zoals Arne zijn wij bij Degro ook grote supporters van Patrick Snijers, maar deze beslissing was nodig om ons rallyproject verder te zetten,” aldus Lode, Lieven en Leslie Desot, zaakvoerders van grondwerkend Degro uit Ieper.

De return die we krijgen uit de sponsoring in de rallysport merken we dagelijks in ons bedrijf”, vult Lieven Desot aan. “In feite zijn het twee vliegen in één klap, we steunen een project waar we als familiebedrijf sterk in geloven en de return voor de zaak is er…

In de rallysprint van Moorslede navigeerde Arne Bruneel reeds Fredericq Delplace in zijn historic Porsche 911. “Ik ken Fredericq al lang, maar in Moorslede wisten we beiden nog niet dat we dit seizoen nog samen gingen rijden… We reden 3 ronden aan de leiding voor Paul Lietaer, dat wil toch al iets zeggen. Ik kijk nu reeds uit naar de Rallysprint van de Monteberg...”

Fredericq Delplace is onafhankelijk garagehouder en heeft zelf ook een passie voor Porsche. “Ik was erbij toen ze met deze wagen de eerste meters reden, ik had toen nooit durven dromen dat ik aan deze Porsche ging mogen sleutelen, laat staan besturen! Het zal veel werk zijn om de wagen klaar te krijgen voor de Monteberg, maar een dag heeft 24 uur.” lacht Fredericq.

KAMV
Stannic
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X