De Porsches en BMW’s staan garant voor spektakel !

Na het gesmaakte en ronduit spectaculaire optreden van de Porsches vorig jaar in de Kenotek Ypres Rally, kan Superstage met gepaste trots aankondigen dat de National Rally Cars dit jaar allemaal welkom zijn in de Belgische manche van het European Rally Championship. De FIA heeft immers op verzoek van Superstage een uitzondering toegestaan, zodat de Porsches en BMW’s de fans eind juni weer kunnen vermaken op de snelle baantjes van de Westhoek.

 

KAMV
RT2

Romain Dumas leek vorig jaar op weg naar een 4de plaats in Ieper. Het zou een stunt geweest zijn met zijn Porsche 997 GT3. De Porsches kunnen dit jaar opnieuw een hoofdrol spelen in Ieper, maar deze keer zijn het de gekende Porsches uit het Belgian Rally Championship. Vorig jaar stonden er vier Porsches aan de start, allemaal in het kader van de FIA R-GT Cup. De Porsches moesten beantwoorden aan het FIA-reglement. Patrick Snijers moest flink investeren om de “Degro” Porsche om te bouwen. Maar, het was erg jammer dat de spectaculaire 997’s GT3 van Tim Van Parijs, Jochen Claerhout en Francis Lejeune, maar ook de 996’s van de voormalige Road Challenge afwezig bleven. 

Om hen de kans te bieden opnieuw te schitteren in de hoofdwedstrijd in Ieper en niet in een nevenwedstrijd voor GT’s, heeft Superstage een uitzondering gevraagd en gekregen van de FIA om National Cars te laten rijden in de Europese klassieker.

“Dit jaar zijn de Porsches van het Belgisch kampioenschap van harte welkom in Ieper,” vertelt Alain Penasse. “De Porsches moeten niet aangepast worden. Maar, de toelating gaat veel verder, want ook de wagens van de klassen NCE en NCM zijn toegelaten. In NCM zijn ook heel wat smaakmakers te vinden, zoals de BMW’s van de zogenaamde M Cup, waaronder de BMW 130i van Tobi Vandenberghe  en de M3’s van Kurt Braeckevelt, Franky Boulat, Patrick Diels, en hun collega’s. En, wat te denken van de unieke Fiat Punto Gr.M van Stephan Hermann, die zich ongetwijfeld eens wil meten met de ERC Juniors. In NCE denken we aan de Toyota Celica GT-Four, maar ook aan WRC’s wiens homologatie verlopen is.”

De teams mogen trouwens gerust zijn. Ze zullen niet in de achterhoede moeten strijden. De prioritaire startorde voor piloten ingeschreven in het ERC geldt immers enkel tijdens de eerste avond. Zaterdag wordt gestart op basis van het klassement na de eerste avond.

Een uitdaging voor Tim Van Parijs en zijn Porsche-collega’s, die ongetwijfeld al dromen van een hoofdrol voor hun “flat six” in de Kenotek Ypres Rally !

VAS
RT1
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X