De tweede manche van het Belgian Rally Championship, de Spa Rally, leverde Vincent Verschueren en Veronique Hostens meteen de eerste podiumplaats van het seizoen op. Samen met winnaar Freddy Loix, werd de R5 van Kris Princen in een Skoda-tang genomen.

opname zonder titel-8684

Vrijdagavond, na de eerste vijf klassementsproeven van de Spa Rally, verreden in het donker, stonden Vincent Verschueren en Veronique Hostens op de vierde plaats. Een sterke opening, maar het verschil bedroeg al 1’04” op leider Freddy Loix.

“De eerste avond bracht niet wat ik ervan verwacht had,” vertelde Vincent Verschueren. “Door het vallen van de mist en het koude weer, lag het asfalt er bijzonder glad bij. Zeker in Saive, waar de Historics enorm veel vuil op de baan hadden gegooid. De afstellingen die we gekozen hadden bleken te hard voor deze omstandigheden. Ik voelde de auto niet goed aan. Maar, uiteindelijk was onze vierde plaats het gevolg van een defecte sensor van de versnellingsbak, wat 27” kostte op de proef van La Reid. De omstandigheden waren verre van ideaal, gelet op mijn gebrek aan parcourskennis in Spa en mijn gebrek aan kilometers met de Skoda Fabia R5.”

Zaterdag, toen de proeven er droger bij lagen, verhoogde Vincent het ritme. De Godrive Skoda bleef in een felle strijd verwikkeld met de Fabia R5 van Xavier Bouche, die uiteindelijk toch moest plooien. Vincent Verschueren eindigde op een knappe derde plaats in deze tweede editie van de Spa Rally.

KAMV
RT2

opname zonder titel-7400We staan op onze plaats, want op dit parcours had ik duidelijk niet voldoende ervaring met de Fabia R5 om maximaal aan te vallen en het tempo van Freddy of Kris te volgen. Men beseft het niet altijd, maar die twee kleppers trekken het niveau in het Belgisch kampioenschap enorm naar omhoog. Hier worden we allemaal beter van. Ik ben er zeker van dat dit ook zal blijken in Ieper. Met het ritme van het BRC, moeten we geen schrik hebben van de buitenlanders. Ik kijk al uit naar de TAC Rally, waar ik op vertrouwd terrein de aanval in kan zetten,” besluit Vincent Verschueren, die de Skoda weer feilloos naar de finish stuurde.

Afspraak binnen enkele weken in de TAC Rally in Tielt (8-9 april).

RT2
BRC
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X