RT_opname zonder titel-8113Bewezen, maar niet kunnen bevestigen.

Doordat PJ Maeyaert, omwille van medische redenen, niet kon deelnemen aan de Haspengouw Rally, was de Spa Rally voor ons de eerste wedstrijd in het BHRC.  Na de officiele verkenningen wisten we al dat deze rally de moeilijkste rally zou worden. Vrijdagavond startten we dus met een klein en vooral kalm hartje.

De eerste KP Saive Show was alvast eentje om snel te vergeten. We verloren 38 seconden door enkele (wel héél) trage deelnemers… En dan de mist, in combinatie met de donkere Spa’se bossen, maakten deze rally vrijdagnacht nóg moeilijker op de volgende proeven.

Maar toch slaagden Pieter-Jan en Vicky erin om de kleppers zoals Duval, Munster, de Spa en Vandewauwer bij te benen. Desondanks een wel héél kort nachtje, waren piloot en copilote zaterdagmorgen up & ready om te bewijzen dat het niet enkel voor de lokale piloten een feest kon worden. Met enkele scratch-tijden en vooral superpassages zat een podiumplaats er wel in… tot een Porsche op KP 16 Winamplanche letterlijk wel heel veel roet in het eten gooide. Ze moesten starten 20 sec na de eerste ronde van Lausberg, die helaas kampte met een serieus olielek… Nul komma nul nul nul visibiliteit…

RT2
BRC

Maar door de hevige strijd met Vandewauwer voor de derde podiumplaats, konden we ons niet permitteren om seconden te laten liggen en moesten we wel proberen om het maximum eruit te halen. Een lange rechtse bocht kwam helaas eerder dan we dachten, sortie tot gevolg – gelukkig zonder erge schade – maar we zaten vást… geen toeschouwers die direct konden helpen dus: game over.

Laten we het een wel heel spijtig wedstrijdfeit noemen maar op naar de volgende… TAC Rally in Tielt op 9 april!!

RT_SR_2016_JV_0-44

RT1
VAS
BRC
HBRC - Emile Tollet mikt op de dubbel in Rallye de Wallonie
BRC
Rallye de Wallonie - Vincent Verschueren: “Onze eigen wedstrijd rijden”
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
X