RT_opname zonder titel-8113Bewezen, maar niet kunnen bevestigen.

Doordat PJ Maeyaert, omwille van medische redenen, niet kon deelnemen aan de Haspengouw Rally, was de Spa Rally voor ons de eerste wedstrijd in het BHRC.  Na de officiele verkenningen wisten we al dat deze rally de moeilijkste rally zou worden. Vrijdagavond startten we dus met een klein en vooral kalm hartje.

De eerste KP Saive Show was alvast eentje om snel te vergeten. We verloren 38 seconden door enkele (wel héél) trage deelnemers… En dan de mist, in combinatie met de donkere Spa’se bossen, maakten deze rally vrijdagnacht nóg moeilijker op de volgende proeven.

Maar toch slaagden Pieter-Jan en Vicky erin om de kleppers zoals Duval, Munster, de Spa en Vandewauwer bij te benen. Desondanks een wel héél kort nachtje, waren piloot en copilote zaterdagmorgen up & ready om te bewijzen dat het niet enkel voor de lokale piloten een feest kon worden. Met enkele scratch-tijden en vooral superpassages zat een podiumplaats er wel in… tot een Porsche op KP 16 Winamplanche letterlijk wel heel veel roet in het eten gooide. Ze moesten starten 20 sec na de eerste ronde van Lausberg, die helaas kampte met een serieus olielek… Nul komma nul nul nul visibiliteit…

RT2
Stannic_animatie

Maar door de hevige strijd met Vandewauwer voor de derde podiumplaats, konden we ons niet permitteren om seconden te laten liggen en moesten we wel proberen om het maximum eruit te halen. Een lange rechtse bocht kwam helaas eerder dan we dachten, sortie tot gevolg – gelukkig zonder erge schade – maar we zaten vást… geen toeschouwers die direct konden helpen dus: game over.

Laten we het een wel heel spijtig wedstrijdfeit noemen maar op naar de volgende… TAC Rally in Tielt op 9 april!!

RT_SR_2016_JV_0-44

VAS
Stannic
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
X