Voor de tweede maal stonden wij aan de start van de rallysprint van Moorslede. Het was de vierde maal dat ik zelf achter het stuur kroop, voor Nessim Ben Driss zijn 3de optreden als copiloot.

opname zonder titel-6421

Het heeft toch iets speciaals om op eigen gemeente als burgemeester rally te rijden. Alle ogen zijn op jou gericht zowel van de rallylovers als van de niet-rallylovers. Ook de media draag haar steentje bij. En dat is goed! Zo krijgen we de kans om de rallysport wat te promoten en wie weet een ander, lees: beter, imago te bezorgen. Reden genoeg om op de baan te blijven en ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.

Verleden jaar stonden we aan de start met een Ford Escort MKII Pinto. In Moorslede moesten we het doen met een iets minder performante versie, maar toch snel genoeg om onze ambities waar te maken: ons amuseren en finishen. Het weer was alvast een ideale partner.

VAS
RallyTime animated

De voorbereidingen verliepen ook vlot en de wagen werd volledig naar onze hand gezet. Dat is de reden waarom ik graag met het team van Hendrik en Melissa Debackere (ASD)  werk. Je weet op voorhand dat alles top zal zijn en dat je de ganse rally 100% op gans het team kan rekenen.

Het was niet allemaal rozengeur en maneschijn want na de 1ste bocht in KP 1 brak de kabel van de ontkoppeling en moest ik gans de KP in derde versnelling afrijden. Niet echt bevorderlijk voor onze chrono natuurlijk (9’01”). We stonden na KP 1 op de voorlaatste plaats.

Met de nodige moeite en de inspanningen van Team Debackere konden we toch de service nog bereiken. We hadden bijna anderhalf tijd om de breuk te herstellen maar na slecht 20 minuten was de wagen weer in orde. Dank aan het team van Paul Lietaer die ons een geschikte ontkoppelingskabel kon bezorgen.

opname zonder titel-6426 De tweede klassementsproef verliep vlekkeloos en we konden een tijd neerzetten waar wij vooraf hadden op gehoopt: onder de 8 minuten blijven. We deden het in 7’54”.

In Kp3 hadden we waarschijnlijk onze beste tijd gereden maar een klein foutje van mij deed ons even stilstaan aan de tent van Motul. Het had wellicht te maken met al het volk die daar stond. We verliezen een seconde of tien, maar we blijven net onder de 8 minuten: 7’59”.

Het enige wat we dan nog moesten doen was KP 4 veilig afhaspelen, en dat deden we ook, en we konden terugblikken op een schitterende editie van de rallysprint van Moorslede. Of nee, er was nog KP 5, maar dat was zonder wagen…

KAMV
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X