Tim: “Een week voor de rallysprint van moorslede werd ik opgebeld door Bernd met de vraag of ik hem wilde vervangen want door onverwachtse omstandigheden kan hij niet, en dit moest doorgaan omdat Nick Degryse een mooi project en sponsors had gezocht om eens mee te gaan met een top auto en “piloot”.  Ik heb natuurlijk direct toegezegdJ De donderdag voor Moorslede heb opname zonder titel-6872ik de eerste keer kennis gemaakt mat de auto en mijn nieuwe copiloot. De zaterdag de verkenningen afgewerkt en ik leerde Nick beter kennen en denk dat ik mag zeggen dat het goed zat. Juist in de wagen had ik niet echt een vol vertrouwen,maar doordat ik nog nooit  met een R5 had gereden dacht ik dat ik mij nog wat moest aanpassen. De zondag morgen naar de start en met de goede banden had ik en ook Nick zo een gevoel van “tis toch gelijk dat niet” (chappau dat een co met zo weinig ervaring het zelfde gevoel hadJ). Bij de start was ons vermoeden dan ook juist,enkel voorwiel aandrijvingL We verliezen direct een pak tijd en de hoop op een goed resultaat. Eens op de service werd gezocht naar het prblm en het lag blijkbaar bij het “handbreak release” systeem. Dit werd ontlucht en terug geregeld en vertrokken opnieuw. De tweede run was goed gestart tot 1 a 2 km ,en we terug op voorwiel aandrijving reden. Bij de volgende service werd het achter diff vervangen en de handrem afgekoppeld. De derde run was alles ok met een tweede tijd zonder te forceren en mijn co die zijn werk perfect deed. Nick zei mij dat het juist jammer was omdat hij graag eerste Moorsledenaar had geweest. Toen we de laatste run moesten doen had ik de tijden eens bekeken en zag ik dat we ongeveer 7s van de vierde en 13s van het podium verwijderd waren……… Ik wilde toch proberen om Nick de trofee van eerste Moorsledenaar te schenken,maar het zou niet gemakkelijk zijn. Ik en Nick (in het lezen van de nota’s) hebben het tempo goed opgedreven maar niet te veel want ik mocht niet te laat remmen want ik kon mij niet redden omdat  de handrem niet werkte…  Toen we aan de finisch kwamen en we terug een tweede tijd reden wisten we niet goed of het ons gelukt was. Maar toen we een bericht kregen “tis gelukt 3de!!!” was de ontlading groot bij mijn co die zijn werk top gedaan heeft! Voila,hierbij wil ik nog eens de familie Degryse en Bernd Casier en team Floral bedanken voor het leuke weekend met alles erop en eraan,was top!!

opname zonder titel-0053

 

Nick: “Toen ik een week voor de rallysprint vernam dat Bernd wegens professionele redenen niet kon dacht ik dat al mijn werk voor niets was geweest, maar al gouw kwam Bernd met het idee om Tim en mij te laten starten met zijn Fiesta R5 dus kon ik zo toch aan de start verschijnen met een topwagen en een toppiloot van mijn thuisrally. De kennismaking met Tim verliep zeer vlot en het klikte meteen, tijdens het kennismaken met de wagen en het verkennen werd naast de nodige ernst ook plaats gemaakt voor het nodige amusement. Op zondag kwamen er spijtig genoeg in de eerste 2 rondes wat problemen aan te pas wat resulteerde in een iets wat ontgoochelend resultaat na halfweg koers, maar toen het euvel werd opgelost konden we het ritme omhoog trekken en 2 mooie tijden draaien wat resulteerde in een nog onverhoopte 3de plaats algemeen en voor mij eerste Moorsledenaar. Bij deze wil ik Tim bedanken voor de stuurmanskunsten maar ook voor de fun die we samen gehad hebben in het weekend, alsook mijn sponsers, Team Floral en Bernd voor de mooie geste.”

BRC
RT2

 

opname zonder titel-6768 

RT2
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X