Na zijn vierde plaats in de Rally van Haspengouw, ondanks een felle griepaanval, is Vincent Verschueren in topvorm voor de Spa Rally, waar hij opnieuw genavigeerd zal worden door Veronique Hostens, die verstek moest geven voor de openingswedstrijd. De ziektekiemen zijn verdreven en Vincent heeft nog wat goed te maken in Spa, waar hij vorig jaar vroegtijdig het strijdtoneel moest verlaten. Deze keer wil hij tot de finish meestrijden voor een podiumplaats.

 

RT_RVH_2016_RV_004-2“Natuurlijk hebben we niet de beste herinneringen aan de eerste editie van de Spa Rally, maar dat is vanaf nu niet meer van belang. Iedereen zal wel lessen getrokken hebben uit de eerste editie,” vertelt Vincent Verschueren, die uitkijkt naar de kennismaking met de nieuwe klassementsproeven. “Het parcours is zeker niet makkelijk. De meeste proeven zijn nieuw of worden in omgekeerde richting verreden. Het zijn snelle proeven, maar sommige stroken zijn ook bijzonder technisch. Omdat we vrijdagavond meteen met vijf proeven in het donker starten, belooft het een lastige start te worden. Dat de Historics voor ons starten is op zich geen probleem, maar hopelijk lopen we daardoor geen vertraging op, want er wordt ons niet veel nachtrust gegund tussen de vrijdagetappe en de start zaterdagochtend. Ik slaap toch liever wat langer…”

63ste OVV
Stannic

 

Wie aan de Spa Rally denkt, heeft natuurlijk meteen de Clémentine voor ogen, de legendarische proef door de bossen.

“De Clémentine is een moeilijke proef waar je het verschil kunt maken, maar je kan er ook je wedstrijd compleet verknallen. Je moet op het moment zelf inschatten of je kunt aanvallen. Wanneer het gevoel goed is tijdens de eerste meters op de Clémentine, dan kan je aanvallen. Maar, heb je niet het optimale vertrouwen, dan neem je beter niet teveel risico’s…”

RT_RVH_2016_RV_004Wat de ambitie betreft, blijft Vincent voorzichtig. De Skoda-piloot wil zijn GoDrive-machine graag op het podium zetten… “Dat is zeker onze doelstelling, maar er zijn veel kandidaten voor het podium, te beginnen met Freddy Loix, Kris Princen en thuisrijder Cédric Cherain, maar ook Xavier Bouche en Kevin Demaerschalk zullen hard gaan… We zien wel. Ik sta in elk geval scherper dan in Landen!”

VAS
BRC
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X