Terwijl bij Peugeot Belux en de RACB de eerste jongeren te gast waren om een snelle chrono op de virtuele simulator te rijden om kans te maken op het zitje in de Peugeot 208 R2 in de Condroz Rally, streden de jongeren van het Junior BRC op de echte klassementsproeven van de Spa Rally voor de beste tijden. Precies dankzij hun groot aantal snelste tijden in hun categorie, respectievelijk in Spa en in Landen, wordt het klassement van het Junior BRC momenteel gedomineerd door twee jongeren met een R1, Lucas Walbrecq en Anthony Dovifat.

opname zonder titel-7140

In R2 ging Steven Dolfen weer van start als referentie, maar de West-Vlaming ging op de derde proef van de baan. Een ideale kans voor de jongeren om zich in de kijker te rijden, want ook de 18-jarige Rus Nikolay Gryazin liet zich vrijdagavond verrassen. Helaas moesten een aantal jonge talenten al vroeg het strijdperk verlaten. Andy Dewallef moest zijn Adam R2 aan de kant zetten door een elektrische panne en de storing werd niet gevonden, zodat de Junior-kampioen ook zaterdag forfait gaf. De Adam R2 van Romain Delhez kende een motorprobleem bij het binnenrijden van het servicepark na de eerste avond, terwijl Sébastien Bedoret op de allereerste proef al van de baan ging met zijn Renault Twingo R2. De snelle jongeren lieten zich dus vrijdagavond al vangen. Een technisch parcours, een start in het donker en mist zorgden voor averij, maar dat hoort precies bij het leerproces.

Zaterdag realiseerde Nikolay Gryazin een reeks toptijden, waarmee de Rus bewees dat hij klaar is voor het ERC. Amaury Molle nam de leiding bij de Belgische jongeren en de Opel-piloot stelde de punten en de zege veilig.

RallyTime animated
KAMV

We hebben ons tempo gereden en vooral gelet op de tijden van Jimmy Grommen, die kort in de buurt bleef. Zeker na onze lekke band in Creppe werd het nog spannend, maar toen Grommen moest opgeven was de zege binnen,” vertelde Amaury.

opname zonder titel-8306

De tweede plaats bij de Juniors in R2 ging naar Tobias Brüls met zijn Fiesta. Maar, het waren de R1-piloten die hun kans grepen om optimaal te scoren in het Junior BRC. Te beginnen met Anthony Dovifat, die een knappe derde plaats bij de jongeren bekroonde met 15 snelste tijden in RC5. Met 31 punten was de jonge piloot van de DS 3 R1 veruit de jongere die de meeste punten scoorde in Spa.

De 26-jarige Anthony Dovifat werd daardoor ook uitgeroepen tot laureaat van de Junior Award, goed voor een gratis inschrijving voor de TAC Rally.

Die gratis inschrijving is prachtig, want we waren nog aan het twijfelen of we de TAC Rally zouden rijden,” lachte Anthony. “Vrijdagavond heb ik voorzichtig gereden, want de mist maakte het extreem verraderlijk. Zaterdag hebben we het tempo verhoogd en heb ik me geconcentreerd op de tijden van Lucas Walbrecq. We waren bijna overal sneller, dus pakten we 15 bonuspunten. Mijn doel dit seizoen is een finaleplaats veroveren voor de finale van de RACB Rally Challenge.

De zege voor Molle, de Junior Award voor Anthony Dovifat, maar vooral een knappe leidersplaats voor Lucas Walbrecq, die met twee besttijden en de punten die hij scoorde in Haspengouw de leiding neemt voor Anthony Dovifat.

Klassement Junior BRC: 1. L. Walbrecq 35; 2. A. Dovifat 32; 3. S. Bedoret 24; 4. J. Wagemans 22; 5. A. Molle 21; 6. T. Brüls 16; 7. J. Vermeire & R. Delhez 12; 9. P. Hubin 11; 10. K. Vandenberghe; 11. S. Pacolet 8; 12. A. Dewallef 6

RT2
RallyTime animated
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X