De Peugeot 208 T16 van Kris Princen en Peter Kaspers zorgde van start tot finish voor het spektakel in de Spa Rally. Het team, dat aan het eind van de eerste dag volop om de leidersplaats streed, finishte uiteindelijk als tweede, een positie die ze ook in de BRC tussenstand nog steeds bekleden.

opname zonder titel-8168

Moe, maar gelukkig. Aan het eind van de Spa Rally genoten Kris Princen en Peter Kaspers van hun felbevochten tweede plaats. “Eens te meer bleek onze Peugeot 208 T16 een voorbeeld qua betrouwbaarheid“, benadrukte Kris. “En als je kijkt hoe we de machine tijdens de 17 chronoritten van deze Spa Rally hebben behandeld, is dat niet min.” Dat is nog zacht uitgedrukt. Op vrijdagavond stonden er al vijf chronoritten op het programma en de 208 T16 wist zich even op de eerste plaats te wringen.

Stannic_animatie
63ste OVV

Een rally zoals we ze graag hebben“, stelde de Limburger. “Bij lichte regenval in het licht van de schijnwerpers rijden, af en toe met een beetje mist. In die wat gladde omstandigheden wisten de grip en de wegligging van de wagen maximaal te benutten. Een waar plezier.

Ook voor de talrijk opgekomen toeschouwers. Na de 48 km tegen de klok van de eerste etappe schoot de 208 T16 in de kleuren van Peugeot België-Luxemburg slechts negen tienden van een seconde te kort om de eerste plaats te bezetten. Het team trok dan ook met veel ambitie richting de twaalf chronoritten van zaterdag.

Voor de start van de rally hadden we voor een nogal korte versnellingsbak gekozen“, vertelt Kris. “Voor vrijdag bleek dat de perfecte keuze, want toen reden we op heel gladde wegen. Zaterdag waren de wegen echter droog, en moesten we ten opzichte van onze tegenstander wat topsnelheid laten liggen. We zijn blijven aanvallen, kwestie van hem onder druk te houden, om dan op enkele proeven voor het eind onze tweede plaats veilig te stellen.

Kris Princen trekt dus als tweede in de tussenstand naar de TAC Rally, op 9 april de volgende manche van het Belgian Rally Championship. “Ik kan haast niet wachten“, stelt Kris. “Zoals gewoonlijk zullen we alles geven.

Bron: http://www.belgianrallychampionship.be

RallyTime animated
63ste OVV
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X