Ze noemen me in België wel eens Mister Kasterlee maar Moorslede is Kasterlee niet. Er staan enkele snelle streekpiloten aan de start, die het me niet makkelijk zullen maken.” Dit waren de woorden van Piet Van Hoof in de aanloop van de Rallysprint van Moorslede. Na de eerste ronde was duidelijk dat Piet vooral rekening moest houden met neef Sander Van Hoof.

RT_opname zonder titel-4661

In de eerste KP neemt Piet Van Hoof meteen de leiding in handen. De voorsprong bedraagt slechts een kleine 2 seconden op Sander Van Hoof en 4 seconden op Steve Bécaert. “Voor ons is dit onverwacht, Tim Van Parijs kende problemen omdat de wagen slechts op 2wd rondreed. Sander volgt op slechts 2 seconden maar we blijven sportief, we gaan elkaar niet van de weg knallen.” lacht Piet. “Moorslede is wel een moeilijke sprint, veel variatie aan asfalt en een glad parcours. Voor ons is dit een nieuwe wedstrijd, we wisten niet goed wat er komen zou, vooral de vuile bochten baarden ons wat zorgen. De nota’s hebben we wat bijgewerkt en we zijn klaar voor de tweede ronde.

Wacht maar. Zo dadelijk doet hij er nog eens 10 seconden af.”  lacht Jimmy Taveirne. Jimmy zat dit weekend niet achter het stuur van zijn Evo. Voor de gelegenheid stak hij een helpende hand toe op de service bij zijn ERT-team waar Piet Van Hoof op uitnodiging van Muylle Carrosserie te gast was.

RT_opname zonder titel-6754

RT1
VAS

Tijdens de tweede doortocht lost Piet die verwachtingen bijna volledig in. Hij doet nog eens 8 tellen van zijn vorige rondetijd af. Ook Sander blijft stevig doortrappen. In de tweede ronde is hij slechts 25 honderdste trager dan Piet. Het verschil tussen de twee kemphanen blijft daardoor 2 seconden. Het wordt dus uitkijken naar de resultaten van de derde ronde.

In deze ronde wordt er opnieuw stevig geknald, maar op het gladde parcours laat Piet zich verrassen. Piet geeft zich echter nog niet gewonnen: “We hebben in deze ronde een spin gemaakt waardoor we op een achterstand aankijken van 13 seconden op Sander. Sander is gestart op banden van een andere compound, terwijl wij op dezelfde banden zijn gestart. De volgende ronde gaan we toch nog eens proberen want ik denk dat Sander gaat kiezen om te controleren.

Het moge duidelijk zijn dat Piet Van Hoof in die laatste ronde nog eens alles uit de kast haalde. In de laatste ronde rijdt Piet een toptijd. Hij zet hier met 06:18,87 de snelste tijd van de dag op de tabellen. Het blijkt echter net niet voldoende. Sander Van Hoof wint na een stevig potje bikkelen de 15de Rallysprint van Moorslede. Piet wordt eervol tweede op slechts een kleine 3 seconden.

Het was een gezellig weekend, de sfeer hier was super, het weer was lekker en hebben een mooie strijd gestreden”  lacht Piet. “De snelste auto’s komen uit Wintelre, maar niet de snelste piloten”. Bij neef Sander kon de pret niet op aan het podium. “Ik moet altijd toegeven in Kasterlee ten opzichte van Piet, maar nu is het mijn beurt om met de bloemen te gaan lopen” aldus een glunderende winnaar.

RT_opname zonder titel-0036

RT1
RallyTime animated
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X