Afgelopen weekend vond in Dadizele de eerste wedstrijd van het VAS kampioenschap plaats. Ook voor het ERT team was deze wedstrijd de opener van het nieuwe rallyseizoen. Met de Evo IX R4 van Jimmy Taveirne en de Evo IX van Steve Brown stonden er 2 wagens aan de start. Verder kon je op de serviceplaats van het ERT team ook de 2 Evo’s van Piet en Sander Van Hoof vinden, de nummers 1 en 2 in de algemene einduitslag. Het ERT team blikt tevreden terug op de Rallysprint van Moorslede.

Wouter2

Achter het stuur van de Evo IX R4 niet Jimmy Taveirne, wel Wouter Muylle. Jimmy Taveirne stak een helpende hand toe op de service terwijl Wouter Muylle de eerste wedstrijdkilometers van de Evo IX in R4 configuratie voor zijn rekening nam. Met nummer V1 op de deuren, reed Wouter als veiligheidswagen tussen de snelste moderne en snelste historic wagen.

Zondagmorgen zat ik nog in het dromenland en ben ik gestart zonder de diffs aan te leggen met als gevolg dat de wagen gans de tijd met mij rond gereden heeft in plaats van ik met de wagen.” bekent Wouter Muylle. “De volgende ronden ging het steeds vlotter. Jammer dat we in de laatste ronde lek reden. Ik kijk al uit naar de TAC rally binnen 3 weken. We zullen met een zeer goed gevoel aan de start komen in Tielt.

Ik wil ook mijn gelegenheids co-piloot Dimitri Daenens bedanken voor het voortreffelijke werk dat hij geleverd heeft. En zeker en vast voor de leute die we samen beleefd hebben. Verder wil ik ook Jimmy wiens wagen ik mocht gebruiken en zeker het ganse service team bedanken voor de moeite en de goede zorgen dit weekend. Natuurlijk ben ook blij dat ik via mijn bedrijf Carrosserie Muylle de familie Van Hoof, de winnaars hier in Dadizele, aan de start heb kunnen brengen.” aldus Wouter Muylle.

RT1
BRC

Net zoals Wouter Muylle had ook Steve Brown en co Lieven Capoen een probleempje tijdens de eerste ronde. Bijna was het afgelopen in de eerste KP. Gelukkig kon het team zijn wedstrijd verder zetten en werd het uiteindelijk een geslaagde editie.

De 15de Rallysprint van Moorslede is geslaagd voor ons. Ondanks onze schuiver in de 1ste KP, waardoor we toch 30 à 40 seconden verloren hebben, zijn we tevreden over het resultaat” laat Steve Brown weten. “Het was wel even schrikken bij die schuiver. Gelukkig was het een lichte schuiver en heeft het publiek ons kunnen helpen. Anders was deze wedstrijd van korte duur geweest. Na deze schuiver hebben we iets berekender en iets minder onstuimig gereden. Zodoende hebben we de rally tot een goed einde gebracht. We hebben hiermee ons vooropgesteld doel bereikt, namelijk uitrijden en ervaring op doen.

We konden terug rekenen op een goede service van de volledige ERT crew en we hebben een toffe zondag beleefd.” besluit Steve Brown.

Steve2

RT1
KAMV
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
X