In januari konden we reeds melden dat de originele plannen voor 2016 niet konden doorgaan. Dit omwille van vertragingen bij de bouw van de nieuwe motor voor de Lexus IS300. Indien de motor voor de Lexus te lang op zicht laat wachten, zou men starten met de Toyota Corolla AE 86. Ook deze plannen worden nu gewijzigd.

Aangezien de nieuwe motor voor de Lexus IS300 lang op zich laat wachten, start het team met het strijdvaardig maken van de Toyota Corolla. “We zetten alles op de Short Rally van Kasterlee wat betreft de Lexus. Ondertussen krijgt de motor van de Corolla een update waardoor de Corolla nog wat sneller wordt. Bedoeling is om te gaan testen in Malmedy en van start te gaan in de Rallye sprint de Haillot” laat Stefan weten in een tussentijdse update.

We spreken af in Malmedy om daarna een nieuw bericht te publiceren. Een bod op de Toyota Corolla beslist er echter anders over. “Ik heb een zeer goed bod gekregen op de Toyota Corolla. Dit bod kon ik echt niet naast me neerleggen. De Toyota hebben we dan ook verkocht” aldus Stefan.

Ondertussen hebben we ook al een vervangende wagen gekocht. Het betreft een Nissan 350Z. Theo van den Berg heeft met deze wagen 2x de Nissan 350Z Challenge Cup gewonnen. We hebben de wagen deze week afgehaald in Nederland”. Het is de bedoeling om enkele wedstrijden te rijden met de Nissan 350Z. Ondertussen wordt ook de Lexus verder afgewerkt. Wanneer deze klaar is zal het team beslissen met welke wagen ze verder gaan.

Voorlopig zijn er enkele wedstrijden geplanned. De eerste wedstrijd wordt de Rallye Sprint van Haillot en dan volgt alvast de Sezoensrally in Bocholt.

Stannic
RT1

 

63ste OVV
Stannic_animatie
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X