Gisterenavond stelde het team Hans Depla – Steven Santy zijn nieuwe bolide voor. Sinds 2010 reed Hans voornamelijk met een Renault Clio. Niet zo dit seizoen. Het team komt dit seizoen aan de start met een Peugeot 208 R2. Lees hier wat Hans Depla ons te vertellen had.
RT_IMG_1635

Renault Clio verkocht
We hebben er voor gekozen om de Renault Clio te verkopen.  Het is een beetje te gek om over 3 wagens te beschikken. De Nissan Sunny GTi, waarmee we vroeger reden, is nog steeds in ons bezit. Dit seizoen huren we een Peugeot 208 R2. Daar dan nog de Renault Clio bij, dit zou beetje van het goede te veel zijn. Vandaar dat de beslissing werd genomen om onze Renault Clio te verkopen.

Programma met Peugeot 208 R2
Dit seizoen hebben we dus gekozen om ons programma te betwisten met de Peugeot 208 R2. Deze wordt geprepareerd bij Pevatec. Dit team heeft zijn betrouwbaarheid al meermaals bewezen, waardoor we toch kunnen zeggen dat we over een betrouwbare wagen beschikken.

Dit jaar willen we ons toeleggen op volgende rally’s:

  • TAC rally
  • ORC rally
  • Rally van Staden
  • Kenotek Ypres rally
  • Omloop van Vlaanderen
  • 6u van kortrijk

Er werd vooral gekozen om rally’s in eigen streek te rijden, omdat het voor onze sponsors aantrekkelijk is. Daarbij willen we nogmaals onze sponsors bedanken en in het bijzonder Dayoti. Beroepshalve is het moeilijk om meer rally’s te rijden. De nodige voorbereidingen en verkenningen voor elke rally nemen veel tijd in beslag. Ik kan moeilijk telkens mijn garage sluiten.

RT2
RallyTime animated

Ambities 2016
Over onze ambities in 2016 kan ik ook duidelijk zijn. We rijden in een druk bezette klasse, waarin toch wel enkele snelle jongeren zitten. Voor ons is het belangrijk om bij elke rally de finish te halen. Vroeger reden we, net als veel jongeren, met de voeten. Naarmate we ouder worden, zijn we toch steeds meer met het hoofd gaan rijden.

Als we zien dat er piloten in onze klasse zijn die met nog maar 1 of 2 kp’s te gaan, zich nog eens extra opladen om bijvoorbeeld 10 seconden goed te maken, dan bewijst dit toch dat het ook in onze klasse bijzonder snel gaat. Dit betekent niet dat we ons zomaar gewonnen geven.

De wagen zelf hebben we nog niet kunnen testen. Voor ons wordt de shake down van de TAC rally onze eerste kennismaking met de Peugeot 208 R2. Door het laattijdig leveren van onderdelen werd onze test uitgesteld, maar we hebben er alle vertrouwen in en kijken uit naar onze eerste kennismaking.

 

RT_IMG_1632

63ste OVV
RallyTime animated
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X