Na de geslaagde editie van de 6de Moustache Classic staan de blikken bij Racing Team Moustache weer volop richting de Sezoensrally. Voor de jubileumeditie heeft de organisatie weeral enkele nieuwigheden in petto! Op 20 en 21 mei 2016 presenteert RT Moustache de 40ste editie van de Sezoensrally. Vorig jaar werd de kaart van vernieuwing al getrokken met de komst van show-KP De Hees en met Gerard Vrijens als wedstrijdleider. Deze twee veranderingen blijven behouden in 2016 maar er is nog méér nieuws.

11071094_977814328951508_4050670062293563435_oNieuw logo
Voor de jubileumeditie werd het logo van de wedstrijd opgefrist. Het nieuwe logo werd een eerste keer getoond op de nieuwjaarskaart en is ook te zien zijn op de flyer, de affiche en de stickers. Dat het nieuwe logo goed in de smaak valt, is duidelijk want de voorraad stickers is al goed geminderd en al vaak te zien op het straatbeeld, onder andere de auto’s van veel rallyliefhebbers. Speciaal voor het jubileum zullen alle deelnemers én medewerkers ook nog een leuke attentie krijgen van de Sezoensrally. Ook de website zal voor deze editie in een nieuw kleedje gestoken worden.

Parcourswijzigingen
De showproef KP De Hees die in 2015 voor het eerste in die configuratie verreden werd, staat ook in 2016 op het programma. Voor KP Goolder en KP Veldhoven – twee klassiekers – zijn weinig of geen wijzigingen verwacht. KP Gerdingen wordt ongeveer 1 km langer dan de voorgaande edities dankzij een bijkomend lusje over het industrieterrein Peerderbaan (Bree) nabij Reppel. Hét grote nieuws inzake het parcours is een volledig nieuwe KP op het grondgebied van Bree. Met diverse bochtencombinaties en regelmatige wisselingen in hoogte lijkt KP De Steenberg eerder op een proef van de East Belgian Rally. Met deze nieuwe volledig verharde proef daalt het totaal percentage onverhard van 28 naar 22%. De organisatie speelt hiermee in op de – weliswaar niet altijd terechte – commentaar over het onverhard in de rally en hoopt dan ook meer deelnemers aan de start te krijgen. Er is nog steeds onverhard voor de liefhebbers maar het is minder geworden voor diegenen die er andere jaren de Sezoensrally voor links lieten liggen. Tot slot geven we alvast mee dat de speelplaats van de school niet meer beschikbaar is als wagenpark. Daarom zullen de regroup en het gesloten wagenpark op een andere plaats ingericht worden: de regroup op de wegen van een wijk in aanleg bij het binnenkomen van Bocholt centrum en het gesloten wagenpark in de buurt van het trailerpark/technische keuring.

Timing en reglement in de maak
De administratie draait inmiddels op volle toeren. De aanvragen werden reeds verzonden naar de betrokken gemeenten en de stad Bree beloofde officieus al groen licht voor de nieuwe KP ! Het reglement is in de maak en na goedkeuring door de RACB mag dit eind maart online verwacht worden. Dan zullen de online inschrijvingen ook geopend worden. Met de nieuwe KP en verbindingsroutes werd er wat aan de timing gesleuteld maar ook die krijgt stilaan vaste vorm. In het BRC rijden de deelnemers 3 x 5 of in totaal 15 KP’s. De Criterium-rijders doen 10 proeven vanaf KP 4 tot en met KP 13. De start van wagen nr 1 is gepland om 8u15 en omstreeks 19u00 op het finishpodium verwacht.

Stannic_animatie
RallyTime animated

Speciale voorwaarden voor de deelnemers
RT Moustache is volop bezig om de wedstrijd nog aantrekkelijker te maken voor de deelnemers. De steeds hoger wordende kosten om het evenement te organiseren, maken het erg moeilijk om een algemene korting op het inschrijfgeld te voorzien. Maar daarom werd er gezocht naar andere steun in natura. Via sponsor Center Parcs Erperheide kan de organisatie een 5-persoons Comfort cottage aanbieden voor het weekend van 20-23 mei aan betere voorwaarden. Teams kunnen zo’n bungalow voor vijf personen boeken voor amper 200 euro (inclusief gebruik van centrale faciliteiten, parking en toegang Aqua Mundo). Bij tien cottages is eveneens een afsluitbare garagebox voorzien. Geïnteresseerden die gebruik wensen te maken van deze speciale aanbieding, kunnen zich aanmelden en/of reserveren via info@sezoensrally.be

 

12802952_997467170319557_299182002563196313_n

RT1
RallyTime animated
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X