Zondag opent de Rallysprint van Moorslede traditioneel het VAS kampioenschap. Net zoals voor vele andere rallyteams, start ook hier voor het Evo Racing Team het rallyseizoen 2016. Exact een week na de officiële persconferentie zal het ERT team er met 2 wagens aan de start verschijnen. Wouter Muylle en Steve Brown zijn de piloten van dienst.

Met de regelmaat van een klok wordt aan Wouter Muylle gevraagd wanneer hij als deelnemer aan een rally start. Zo ook vorige week tijdens de persconferentie. Hierin is de zaakvoerder van Muylle Carrosserie echter heel duidelijk: “Dat zal niet gebeuren, voor mij moet het een ontspanning blijven. Rally rijden op zich brengt altijd een bepaalde spanning met zich mee.

RT_ERT-PR-RSM-1

Wouter Muylle zal dit weekend, net als in de vorige editie, als veiligheidswagen rijden tussen de snelste historic en de snelste moderne wagen.  En dit met de Mitsubishi Lancer Evo IX R4 van Jimmy Taveirne. Op deze manier kan het ERT team de Evo IX R4 aan een test onderwerpen en kan Wouter zijn steentje bijdragen aan de veiligheid van de rally. “Voor mij is het weekend momenteel een groot vraagteken. Ik zal eerst moeten leren hoe de Evo IX R4 aanvoelt. Ik heb er nog geen meter mee gereden. De weersvoorspellingen voor het weekend zien er momenteel goed uit. Dat is al zeker mooi meegenomen. In ieder geval ga ik mij amuseren met Dimitri Daenens in het rechterzitje.”

De tweede wagen aan de start is de Mitsubishi Lancer Evo IX van Steve Brown en Lieven Capoen. “Voor mij wordt de Rallysprint van Moorslede de vuurdoop in 2016 met deze wagen. Samen met co-piloot Lieven Capoen gaan we proberen om er het beste van te maken. We willen in de eerste plaats de rally kunnen uitrijden en ervaring opdoen. Alles wat er meer bij komt kijken, is mooi meegenomen. We gaan hopelijk een amusant en tof weekend beleven met de volledige ERT crew.

BRC
RT2

Het is voor mij de eerste keer als co-piloot in de Evo IX van Steve. Hopelijk komen de weersvoorspellingen uit en blijft het droog. We proberen er in elk geval een leuk en amusant weekend van te maken met de hele groep. Gezien ik heel dicht bij het parcours van de Rallysprint van Moorslede woon, is het quasi een thuiswedstrijd. Dit maakt het voor mij toch een beetje extra speciaal.” besluit Lieven Capoen.

RT_ERT-PR-RSM-2

RT2
BRC
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X