Zondag opent de Rallysprint van Moorslede traditioneel het VAS kampioenschap. Net zoals voor vele andere rallyteams, start ook hier voor het Evo Racing Team het rallyseizoen 2016. Exact een week na de officiële persconferentie zal het ERT team er met 2 wagens aan de start verschijnen. Wouter Muylle en Steve Brown zijn de piloten van dienst.

Met de regelmaat van een klok wordt aan Wouter Muylle gevraagd wanneer hij als deelnemer aan een rally start. Zo ook vorige week tijdens de persconferentie. Hierin is de zaakvoerder van Muylle Carrosserie echter heel duidelijk: “Dat zal niet gebeuren, voor mij moet het een ontspanning blijven. Rally rijden op zich brengt altijd een bepaalde spanning met zich mee.

RT_ERT-PR-RSM-1

Wouter Muylle zal dit weekend, net als in de vorige editie, als veiligheidswagen rijden tussen de snelste historic en de snelste moderne wagen.  En dit met de Mitsubishi Lancer Evo IX R4 van Jimmy Taveirne. Op deze manier kan het ERT team de Evo IX R4 aan een test onderwerpen en kan Wouter zijn steentje bijdragen aan de veiligheid van de rally. “Voor mij is het weekend momenteel een groot vraagteken. Ik zal eerst moeten leren hoe de Evo IX R4 aanvoelt. Ik heb er nog geen meter mee gereden. De weersvoorspellingen voor het weekend zien er momenteel goed uit. Dat is al zeker mooi meegenomen. In ieder geval ga ik mij amuseren met Dimitri Daenens in het rechterzitje.”

De tweede wagen aan de start is de Mitsubishi Lancer Evo IX van Steve Brown en Lieven Capoen. “Voor mij wordt de Rallysprint van Moorslede de vuurdoop in 2016 met deze wagen. Samen met co-piloot Lieven Capoen gaan we proberen om er het beste van te maken. We willen in de eerste plaats de rally kunnen uitrijden en ervaring opdoen. Alles wat er meer bij komt kijken, is mooi meegenomen. We gaan hopelijk een amusant en tof weekend beleven met de volledige ERT crew.

BRC
RallyTime animated

Het is voor mij de eerste keer als co-piloot in de Evo IX van Steve. Hopelijk komen de weersvoorspellingen uit en blijft het droog. We proberen er in elk geval een leuk en amusant weekend van te maken met de hele groep. Gezien ik heel dicht bij het parcours van de Rallysprint van Moorslede woon, is het quasi een thuiswedstrijd. Dit maakt het voor mij toch een beetje extra speciaal.” besluit Lieven Capoen.

RT_ERT-PR-RSM-2

BRC
RT2
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X