8ste Plaats algemeen voor de Champion Lubes M3 in eerste manche Belgisch kampioenschap : de Rally van Haspengouw

De Rally Van Haspengouw mocht zaterdag het Belgisch rallykampioenschap openen onder een fris lentezonnetje. Het kampioenschap kondigt zich voor 2016 veelbelovend aan en die verwachtingen werden in Landen meteen ingelost met een spannende strijd tot in de slotmeters op alle niveaus. Zowel voor de algemene overwinning als in de M-Cup konden de massaal aanwezige toeschouwers genieten van een intense strijd en mooie spectaculaire passages.

FB-2

Voor ons begon de wedstrijd nochtans niet goed met meteen reeds een 30-tal seconden tijdverlies op de KP2 (Heers) waar we bijna onmiddellijk de wagen voor ons inhaalde (wagen 34- DS3) die door problemen veel tijd had verloren. Helaas heeft deze zijn achteruitkijkspiegel niet in het oog gehouden zodat we we bijna de ganse proef achter deze deelnemer hebben vastgezeten en 30 seconden verliezen op deze proef. Ondanks het feit dat de baancommissarissen dit onsportief voorval konden bevestigen werd onze tijd niet gecorrigeerd. We waren onmiddellijk op achtervolgen aangewezen in de M-Cup. Aanvallen was de boodschap. Op bijna alle proeven hebben we nadien top 10 tijden gedraaid en zodoende konden we van de 29ste plaats na KP2 terug klimmen naar de 11de plaats algemeen na KP8. Ondertussen had Toby Vandenberghe de strijd reeds moeten staken wegens motorproblemen. Vooral Patrick Diels was nu de voornaamste concurrent voor de overwinning in de M-Cup. De strijd met Diels was er ééntje op seconden. Bij het ingaan van de laatste ronde stond Diels één plaats voor ons met 34 seconde voorsprong (herinner de 30 seconde verlies door oponthoud). Voor de laatste lus van 4 proeven moesten we alle registers opentrekken en de eindsprint inzetten in de nachtelijke proeven. Deze opzet was aan het lukken en bij het ingaan van de laatste proef was het verschil nog slechts 13 seconden. Helaas kregen we op deze laatste proef rode vlag (betekent onmiddellijk stoppen) en werd deze proef geneutraliseerd voor ons omdat Han Hoendervangers de weg volledig blokkeerde door een technisch probleem. We kregen opnieuw een normtijd toegewezen die wederom niet in ons voordeel is en die finaal een einde maakte aan onze inhaalrace … .

We zijn uiteindelijk geëindigd op een schitterende 8ste plaats algemeen net na de moderne R5-wagens en 2de in de M-Cup. De M-Cup werd dus gewonnen door Diels die net voor ons staat op een 7de plaats algemeen met een uiteindelijke voorsprong van 17.6 seconden op ons. Proficiat aan Diels met de sterke wedstrijd en spannende strijd.

KAMV
VAS

De Champion Lubes M3 heeft super gedraaid afgelopen weekend, de nota’s waren perfect voorgelezen door Peggy en de Service schitterend gedaan door het team (Filip, Gunther, Jerre, Jordy, Joren & Poko). Bedankt allen !

Laat ons hopen dat dit voor het M-Cup kampioenschap het begin is van een spannende strijd het ganse jaar.
De volgende wedstrijd is de 43ste TAC Rally op zaterdag 9 april. Hier zullen de West-Vlamingen zeker de voornaamste concurrenten zijn en zal de titelstrijd volledig open getrokken worden.

RT1
BRC
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X