Het Historic Belgian Rally Championship gaat zaterdag in Haspengouw van start zonder regerend kampioen PJ Maeyaert, maar aan spanning en spektakel zal er geen gebrek zijn. Het startveld is ronduit hoogstaand, met een mooie mix van “moderne” Youngtimers en klassieke achterwielaandrijvers.

12571028_10205658132837207_1027569578_n

Bij de Youngtimers start Paul Lietaer als favoriet met zijn Subaru Legacy RS, maar het is ook uitkijken naar de tijden van de BMW M3’s van Robin Maes en Wim Soenens, die ongetwijfeld voor mooie drifts zal zorgen. De nieuwe generatie zal op de snelle proeven wel af moeten rekenen met de krachtige Porsches van voormalig kampioen Glenn Janssens en Patrick Mylleville.

Porsche-4

RT2
RT1

Naast Stefaan Prinzie en Jens Maes, twee outsiders met hun Opel Ascona’s, wordt veel spektakel verwacht van de Escorts BDA van Dirk Deveux, Chris Debyser en Graham Samuel. Dirk Van Rompuy start met zijn Opel Ascona, al zal hij vooral supporteren voor zijn zoon Tom die vooraan met een DS 3 R5 uitpakt. Danny Kerckhof (BMW), Koen Verlinde (Mazda 323) en Michael America (Opel Kadett GTE) vervolledigen het gevarieerde en kwalitatief interessante startveld.

Wie mag als eerste de champagnekurken laten knallen? Het antwoord kennen we zaterdag na 12 uitdagende klassementsproeven in en om Landen.

RT2
RallyTime animated
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X