Met de Rally van Haspengouw gaat zaterdag het Belgisch rallykampioenschap van start in Landen. Zoals in elke sport, is vers bloed en doorstroming van de jeugd cruciaal om een sport gezond te houden. In de rallysport is het Junior Kampioenschap de ideale formule voor jonge talenten om zich in de kijker te rijden, zeker omdat de snelste jonge talenten dit seizoen een schitterende bonus aangeboden krijgen door een rechtstreekse plaatsing voor de Power Stage, de grote finale, van de RACB Rally Challenge. In Haspengouw zal het niveau alvast erg hoog liggen, want 12 jongeren hebben zich ingeschreven.

jv-1

De meest opvallende naam op de startlijst bij de Juniors is ongetwijfeld die van Stijn Pacolet, de winnaar van vorig jaar bij de Juniors. Pacolet maakt zijn wederoptreden met een Ford Fiesta R2. Kersvers papa Jelle Vermeire kiest ook voor een Fiesta R2, maar dan de nieuwe EcoBoost versie. Ook de Brit Jamie Brown start met de turboversie, terwijl Tobias Brüls het met een atmosferische 1.6 zal doen.

Stannic_animatie
RT1

Regerend Junior Kampioen Andy Dewallef maakt de overstap naar een Opel Adam R2, net als Romain Delhez, de laureaat van de Junior Award in de Condroz Rally, en Amaury Molle. De kleuren van Peugeot worden verdedigd door Joachim Wagemans, die in Haspengouw komt testen in functie van een campagne in de Franse 208 Rally Cup. Sébastien Bedoret, die vorig jaar een opgemerkt debuut maakte in de Omloop van Vlaanderen, wil voor de verrassing zorgen met zijn Renault Twingo R2.

 

12671846_1684458211812724_4925786251339751234_o_id382415

Drie jongeren kiezen voor een minder krachtige R1. Anthony Dovifat neemt het met zijn DS 3 R1 op tegen de Renault Twingo’s van Kjell Vandenberghe en Lucas Walbrecq.

De zes beste resultaten worden dit seizoen in rekening gebracht in het Junior BRC, waarbij op elke KP opnieuw een bonuspunt te verdienen is voor de snelste tijd. De jongeren zullen zaterdagochtend dus goed wakker moeten zijn om er meteen in te vliegen in de Rally van Haspengouw!

BRC
RT2
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X