Zo kan ik ook rijden. Gaat dat echt niet sneller. Het is maar een greep uit de commentaren van de toeschouwers langs het parcours. De reden voor deze uitspraken is onwetendheid. Wanneer je op de hoogte bent van de reglementen, ga je deze deelnemers op een andere manier bekijken.

rg-1

Bij een Regularity wedstrijd wordt een gemiddelde snelheid opgelegd die over een bepaald traject (RT) moet worden aangehouden. Wanneer je deze gemiddelde snelheden niet aanhoudt, worden er strafpunten toegekend. De gemiddelde snelheid mag nooit hoger dan 49,99 km/u zijn. Misschien lijkt dit makkelijk. Haakse bochten en onverharde stroken maken dit alles al een beetje moeilijker. En dan zijn er onderweg ook nog geheime controlepunten. Het team met de minste strafpunten wint de wedstrijd.

Enkel wagens ouder dan 25 jaar worden toegelaten tot de Regularity wedstrijd. De wedstrijden worden gehouden op een afgesloten parcours. Meestal als nevenwedstrijd bij een rally. Zo wordt er in de rand van de Rally van Haspengouw ook een Regularity wedstrijd gehouden, namelijk de “3e Gitter Regularity”.

 
18 teams zullen strijden voor de overwinning. De deelnemers vertrekken na de rallywagens. Na de laatste wagen in het criterium, wordt het eerste Regularity team het parcours opgestuurd. De proeven van de Rally van de Haspengouw zullen dienst doen als RT.

BRC
RT2

Om de toeschouwers te plezieren, zorgen sommige piloten voor een beetje spektakel zoals je op de foto’s in dit artikel kan zien.

rg-3

RT2
BRC
Rally van Wallonië - Thierry Schloesser op titeljacht in Divisie 2
BRC
JBRC - Rallye de Wallonie - Zware concurrentie voor leider Jonas Dewilde
BRC
Genummerde deelnemerslijst Rallye de Wallonie
BRC
Elke BRC Powerstage voortaan live op TV
BRC
Mooi deelnemersveld voor 41ste Rallye de Wallonie
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
X