Zo kan ik ook rijden. Gaat dat echt niet sneller. Het is maar een greep uit de commentaren van de toeschouwers langs het parcours. De reden voor deze uitspraken is onwetendheid. Wanneer je op de hoogte bent van de reglementen, ga je deze deelnemers op een andere manier bekijken.

rg-1

Bij een Regularity wedstrijd wordt een gemiddelde snelheid opgelegd die over een bepaald traject (RT) moet worden aangehouden. Wanneer je deze gemiddelde snelheden niet aanhoudt, worden er strafpunten toegekend. De gemiddelde snelheid mag nooit hoger dan 49,99 km/u zijn. Misschien lijkt dit makkelijk. Haakse bochten en onverharde stroken maken dit alles al een beetje moeilijker. En dan zijn er onderweg ook nog geheime controlepunten. Het team met de minste strafpunten wint de wedstrijd.

Enkel wagens ouder dan 25 jaar worden toegelaten tot de Regularity wedstrijd. De wedstrijden worden gehouden op een afgesloten parcours. Meestal als nevenwedstrijd bij een rally. Zo wordt er in de rand van de Rally van Haspengouw ook een Regularity wedstrijd gehouden, namelijk de “3e Gitter Regularity”.

 
18 teams zullen strijden voor de overwinning. De deelnemers vertrekken na de rallywagens. Na de laatste wagen in het criterium, wordt het eerste Regularity team het parcours opgestuurd. De proeven van de Rally van de Haspengouw zullen dienst doen als RT.

RallyTime animated
BRC

Om de toeschouwers te plezieren, zorgen sommige piloten voor een beetje spektakel zoals je op de foto’s in dit artikel kan zien.

rg-3

VAS
KAMV
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
BRC
Niels Reynvoet snelste in 49ste TAC Rally
BRC
Startvolgorde TAC Rally
X