Zo kan ik ook rijden. Gaat dat echt niet sneller. Het is maar een greep uit de commentaren van de toeschouwers langs het parcours. De reden voor deze uitspraken is onwetendheid. Wanneer je op de hoogte bent van de reglementen, ga je deze deelnemers op een andere manier bekijken.

rg-1

Bij een Regularity wedstrijd wordt een gemiddelde snelheid opgelegd die over een bepaald traject (RT) moet worden aangehouden. Wanneer je deze gemiddelde snelheden niet aanhoudt, worden er strafpunten toegekend. De gemiddelde snelheid mag nooit hoger dan 49,99 km/u zijn. Misschien lijkt dit makkelijk. Haakse bochten en onverharde stroken maken dit alles al een beetje moeilijker. En dan zijn er onderweg ook nog geheime controlepunten. Het team met de minste strafpunten wint de wedstrijd.

Enkel wagens ouder dan 25 jaar worden toegelaten tot de Regularity wedstrijd. De wedstrijden worden gehouden op een afgesloten parcours. Meestal als nevenwedstrijd bij een rally. Zo wordt er in de rand van de Rally van Haspengouw ook een Regularity wedstrijd gehouden, namelijk de “3e Gitter Regularity”.

 
18 teams zullen strijden voor de overwinning. De deelnemers vertrekken na de rallywagens. Na de laatste wagen in het criterium, wordt het eerste Regularity team het parcours opgestuurd. De proeven van de Rally van de Haspengouw zullen dienst doen als RT.

RT2
RallyTime animated

Om de toeschouwers te plezieren, zorgen sommige piloten voor een beetje spektakel zoals je op de foto’s in dit artikel kan zien.

rg-3

Stannic_animatie
RT1
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
BRC
Topaffiche voor de 48ste TAC Rally
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
X