Na de mooie prestaties van vorig jaar werd er dit seizoen gekozen voor een nieuw concept met een nieuwe wagen. Na een positieve test in de 6 uren van Kortrijk hebben we beslist om in 2016 verder te gaan met de Ford Fiesta R2 uit de stallen van TeamFloral. Hiermee bevestigen wij onze deelname aan de Ford Performance Academy met een gevarieerd programma in binnen- en buitenland.

jv-1

Jelle Vermeire nam in de Sezoensrally voor de eerste maal deel met de Fiesta R2 samen met copilote Michelle Demeestere. Dit was een grote aanpassing na de deelnames in het JBRC met de Citroën DS3 R1, maar hierdoor was de keuze van de wagen voor dit seizoen snel gemaakt. De Ford Fiesta R2 heeft in het verleden al getoond dat het een zeer betrouwbare wagen is.

Het doel voor 2016 is om mee te strijden voor de titel in het Junior kampioenschap met daarnaast het absolute hoogtepunt de ADAC Rallye Deutschland die opgenomen is in de Ford Performance Academy.

De eerste wedstrijd waar we Jelle aan de start zien is de Haspengouw Rally eind deze maand. Het zal ongetwijfeld een strijd worden met het sterk bezette deelnemersveld bij de Juniors. Denk maar aan de Opel Adam met onder meer Delhez, Dewallef en Molle. Daarnaast is er ook nog de Peugeot 208 van Wagemans. Het co-zitje zal bemand worden door Tom Debergh na een goede samenwerking tijdens de Omloop Van Vlaanderen in 2015.

KAMV
BRC

jv-4De tweede manche van het kampioenschap in Spa laten we aan ons voorbij gaan. Vanaf de TAC rally in Tielt zal Michelle Demeestere, mijn vaste copilote het co-zitje opnieuw innemen om zo ons volledig programma af te werken. Daarnaast staat ook de Rallye de Wallonie op het programma alsook de Sezoensrally. En zoals eerder vermeld zal voor ons de Duitsland rally ongetwijfeld het hoogtepunt worden waar we voornamelijk ervaring willen opdoen met onze Ford Fiesta R2. We eindigen ons seizoen met de Omloop van Vlaanderen die mogelijks nog vervolgd wordt door de Condroz Rally.

Uiteraard kunnen wij dit niet doen zonder de goede steun van onze partners alsook de jarenlange ervaring van TeamFloral.

 
See you in Haspengouw!

 
jv-2

RT1
BRC
BRC
63ste A&D Omloop Vlaanderen blijft vernieuwen
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
X