Landen, zondag 21 februari 2016 – Komend weekeinde gaat het tweede seizoen voor Bob de Jong met de fraaie DS3 in R5 trim van start in het Belgische Landen, waar de Haspengouw Rally de aftrap van het Belgisch Rallykampioenschap betekent. Voor het nieuwe seizoen heeft de 30-jarige Bob de Jong gekozen voor een Belgisch getint programma. Niet alleen zal hij de stevige competitie in de R5 klasse in het Belgisch kampioenschap opzoeken, hij verzekerde zich ook van de ervaren Bjorn Degandt als navigator. Naast een groot aantal Belgische wedstrijden komt Bob de Jong uiteraard ook in Nederland een aantal keren aan de start. Welke rally’s dat worden zal op een later moment worden bepaald.

Bob de Jong - DS3 R5 - portret - Preview 2016 160221Na zijn derde plaats in de Twente Rally in november zaten Bob de Jong en zijn team DDG Motorsports niet stil. De DS3 R5 werd op alle essentiële onderdelen nagekeken en waar nodig gereviseerd. Ook beschikt het team nu over een ruimere voorraad reserveonderdelen en enkele dagen voor de Haspengouw Rally werkt het team nog een uitgebreide testsessie af in Belgisch Limburg. In de Twente Rally toonde Bob de Jong zich al tevreden: “De auto voelde toen goed aan en met de Michelin banden komen we echt prima uit de voeten. We hebben vorig seizoen grote stappen gezet met de afstelling van de diffs en de vering en nu is het een kwestie van fine tunen en het nog beter leren besturen van deze geweldig fijne rallyauto.

 
Daarbij weet De Jong zich komend seizoen gesteund door de ervaren Belgische navigator Bjorn Degandt (41). West-Vlaming Degandt, in het dagelijks leven coach/trainer bij U Consult, ziet ook uit naar het seizoen met Bob de Jong: “Een keer eerder reden wij samen; dat was in de ELE Rally in 2013, en toen wonnen we meteen. Dus ik heb zeker hoge verwachtingen, maar we realiseren ons dat de competitie in het BRC van een ongekend hoog niveau is. Maar Bob heeft zeker het talent en de ambitie om het goed te doen. Ik beschouw het als een eer om na mijn eerdere succesvolle samenwerking met zijn vader Bert nu naast Bob te mogen plaats nemen.

 

Voor het nieuwe seizoen verwelkomt het team van Bob de Jong twee nieuwe sponsors. Smart2Buy.nl en bandenthuis.nl zijn jonge bedrijven die zich graag aan de dynamische rallysport en het DS3 team verbinden. De trouwe sponsors van vorig seizoen, Drive DS, Michelin, Total en natuurlijk PM Piping, Group B, BdJ Imports en Mechanix Wear sieren in 2016 de DS3 R5 van Bob de Jong en Bjorn Degandt.

VAS
BRC

 

Bob de Jong - DS3 R5 - Preview 2016 160221De Haspengouw Rally vindt plaats op zaterdag 27 februari en telt vier klassementsproeven in de omgeving van Landen, die elk 3 keer worden afgelegd door de deelnemende equipes. Het totaal aantal wedstrijdkilometers bedraagt 157,60 km. In de R5 klasse komen niet minder dan 10 equipes aan de start (vijf DS3, twee Skoda Fabia, twee Ford Fiesta en één Peugeot 208).

KAMV
RallyTime animated
Spektakel verzekerd in 55ste Rallye de Hannut
BRC
Michelin en Kronos Tyres zijn klaar voor het Kroon-Oil BRC 2024
BRC
Tom Boonen klaar voor volgend hoofdstuk in zijn rallycarrière.
VAS
Wout Coopman tankt zelfvertrouwen in Hemicuda Rally
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
X