Rally time was vanavond te gast op de persvoorstelling van Steve Bécaert, de VAS kampioen van 2015.  Dit jaar wil hij een versnelling hoger schakelen en gaat hij van het BRC proeven. Steve Bécaert nam de tijd voor een babbel…

PC_Steve17Vorig seizoen hebben we in de TAC Rally, de Sezoens Rally en de Kenotek Ypres Rally al eens kunnen proeven van het stapje hoger en eigenlijk is ons dit wel goed bevallen.  In Bocholt sloten we af op een 8ste plaats, net na Serderidis en Snijers die toch wel niet met de minste wagens aan de start kwamen. Dus dit was een prestatie waar we wel terecht trots konden op zijn.” begint Steve Bécaert. “Ook onze deelname aan Ieper was voor ons geslaagd. Voor de eerste keer dat we daar aan de start kwamen, sloten we meteen af op een mooie 27ste plaats en 4de groep N wagen. In totaal hebben we 13 wedstrijden gereden, dus laat ons zeggen dat de ervaring iets groter geworden is.

 

 

63ste OVV
KAMV

In 2016 ligt de focus vooral op het BRC. De start van dit kampioenschap gaat Steve Bécaert omwille van professionele reden echter wel moeten missen.  “Jammer genoeg moeten we voor de Rally van Haspengouw en de Spa Rally forfait geven. Door mijn beroepsactiviteit kan ik mij niet of laat ons zeggen bijna onmogelijk vrij maken voor de 2 eerstvolgende BRC wedstrijden. Naast het transportbedrijf zijn wij ook actief in de aardappelhandel. We werken samen met friet verwerkende bedrijven die we dagdagelijks 24/24 moeten kunnen bevoorraden, inclusief de weekends… en van kleins af werd er mij al meegegeven dat werk ten allen tijde voorgaat.” aldus Steve Bécaert. “Daardoor beginnen we dit seizoen in de Rallysprint van Moorslede en werken dan de 7 resterende BRC wedstrijden af. Hier en daar komt er misschien nog wel eens een VAS wedstrijd bij. Door VAS kampioen te worden kregen we voor de 6 uren van Kortrijk al een gratis start.

PC_Steve14Steve Bécaert blijft trouw aan de Mitsubishi Lancer Evo X die wel een mooie nieuwe livery kreeg. “Ook dit jaar rijden we verder met onze vertrouwde Mitsubishi Lancer Evo X, opnieuw geprepareerd in de ateliers van Pevatec. Vorig jaar reden we dertien wedstrijden zonder mechanische pech. Dat bewijst toch dat deze mensen er alles aan doen om ons in elke rally te laten starten met een wagen die perfect in orde is.

Over zijn “droomwagen” wist Steve ons het volgende te vertellen…
Mijn droomwagen blijft een R5 , wie weet dat we dit seizoen er eens mee kunnen kennismaken. Al blijf ik wel van mening dat als je slechts 1 of 2 wedstrijden met een R5 rijdt, je niet sneller zal zijn dan iemand die zijn eigen Lancer gewoon is…

VAS
RT1
VAS
TN-Motorsport - Short Rally van Moorslede 2023
BRC
Maxime Potty verstevigt zijn leidersplaats met winst in de South Belgian Rally
Damien Strobbe ruilt Opel Corsa in voor Renault Clio
6 Uren van Kortrijk is allerlaatste wedstrijd GoDrive team
VAS
Kampioenschap wordt beslist in Regularity van Zuid-Limburg
VAS
6de Rally van Zuid - Limburg
BRC
DG Sport Compétition viert zijn titel tijdens de Spa Rally
BRC
Condroz Rally - Pieter-Jan Maeyaert oppermachtig met de BMW M3 E30
BRC
2WD Trophy - De Fina domineert in Condroz Rally, T'Joens neemt de leiding in kampioenschap
BRC
Condroz Rally - Verstappen wint, Jimmy D'hondt kampioen
X