Het Mini Challenges Team behaalde in 2015  de klasse H1 titel. Ook in 2016 zal het team de strijd aangaan om deze titel te behalen. Naast deze missie wordt er ook aan de uitbreiding van het team gewerkt. Er werden 2 projecten opgestart waarvan er 1 op zijn minst uniek genoemd mag worden.

Het Mini Challenges Team werd in 2011 opgericht door Cathelin Neyens. De man van familiebedrijf restaurant Cyper, gelegen op de Grote Markt in Ieper, is altijd al in de ban geweest van Mini Coopers.

mini-1Deze passie heb ik geërfd van mijn moeder. Ze is de eigenaar geweest van vier verschillende Mini’s. In het jaar 2008 ben ik als hobby gestart met het restaureren en verkopen van Classic Mini’s. Na drie jaar had ik nood aan een nieuwe uitdaging en besloot een Classic Mini om te bouwen tot rallywagen.” vertelt Cathelin Neyens.
Van de Mini Austin, die dateert uit 1973, werden alle losse onderdelen verwijderd tot enkel nog het koetswerk overbleef. De carrosserie werd gerestaureerd en deze kreeg een gebroken witte kleur. De wagen werd voorzien van een 6-punts rolkooi. Alle losse onderdelen werden vernieuwd door kwaliteitsvol materiaal dat bestand is tegen de belastende omstandigheden. Ook de motor werd volledig gereviseerd en gemodificeerd. Deze 1300 cc motor levert momenteel 110 pk.

In 2013 stond Cathlin Neyens met deze zelf opgebouwde Mini aan de start van zijn eerste rally in divisie 4 klasse H1.

Iepenaar Axel Vandroemme, installateur van ramen en deuren, vervoegde het rallyteam in 2015.

RT1
RallyTime animated

Zijn passie voor de rallysport dankt hij aan zijn vader, die hem sinds zijn vijfde meenam naar de rally. Ook de liefde voor Mini Coopers heeft hij gemeen met Cathelin Neyens. Met zijn eigen Classic Mini Cooper had hij al heel wat navigatieritten gereden. “Voor ons is rally een passie. We zien onszelf als een ‘ouderwets’ rallyteam. De huidige rallywagen werd volledig zelf opgebouwd. Het onderhoud van de wagen doen we samen en ook de service proberen we zoveel mogelijk zelf te doen.” aldus Axel Vandroemme. “De Rallysprint van de Monteberg was onze eerste rally samen. Het klikte meteen en we behaalden ook onze eerste klasse winst. Met onze eigen middelen maakten we plannen voor de rest van het seizoen 2015. De Rally van Wervik, de Aarova Rallysprint, de Hemicuda Rally en 6 Uren van Kortrijk.  Overal wonnen we onze klasse met uitzondering van Kortrijk. Daar we hebben moeten opgeven met een mechanische breuk. We wilden proberen om in ons eerste jaar te tonen tot wat we in staat waren met de ‘kleinste’ wagen.

mini-3Ook dit seizoen wil het Mini Challenges Team zich tonen. Het verdedigen van de titel in klasse H1 is dan ook het vooropgestelde doel. Om dit doel te bereiken, werden volgende rally’s opgenomen in het programma voor 2016:

  • Rallysprint van Moorslede: 12 & 13 maart
  • Rallysprint van de Monteberg: 24 april
  • ORC Canalrally: 29 mei
  • Rally van Wervik: 11 juni
  • Aarova Rallysprint Oudenaarde: 11 september
  • Hemicuda Rally: 9 oktober
  • 6 Uren van Kortrijk: 27 november

 

 

Naast het verdedigen van de klasse H1 titel wordt er ook gewerkt aan de uitbreiding van het team. Er werden 2 projecten opgestart. Een eerste project betreft de opbouw van een Mini Cooper bouwjaar 1981. Eind vorig jaar heeft Emanuelle Desmet zich bij het Mini Challenges Team aangesloten. De 24 jarige uit Vlamertinge oefent een administratieve functie uit binnen een bouwbedrijf. Emanuelle volgt ook nog automechanica via avondschool. Momenteel is zij bezig met het ombouwen van haar Mini Cooper. Als alles volgens plan verloopt, zal Emanuelle met haar rallywagentje in 2017 aan de start staan van het VAS-kampioenschap.

image1

image2

 

Het tweede project kan je best een heel uniek project noemen. Begin dit jaar is er gestart met de opbouw van een unieke rallywagen. Het betreft natuurlijk ook een Mini. Nog nooit werd dit model omgebouwd binnen de rallywereld. Het gaat namelijk om een Mini Clubman Estate bouwjaar 1978.  “Deze wagen zal dan ook erg uniek zijn en op veel aandacht kunnen rekenen! Een project dat niemand ons ooit heeft voorgedaan!” besluit Axel Vandroemme.

 

image30 image3

 

 

Volg via deze link www.facebook.com/minichallengesteam het team op Facebook.

RT2
RT1
BRC
Ardeca Ypres Rally: Lefebvre en Loix als uitdagers
BRC
Ardeca Ypres Rally - Loix, Casier en Verstappen zijn er klaar voor!
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
X