Zaterdag 27 februari zal in het Belgische Landen, halverwege Brussel en Maastricht de eerste manche verreden gaan worden van het BRC, Belgian Rally Championship. Han Hoendervangers uit Huijbergen en zijn navigator uit Nispen, Marco Schillemans, zullen met de Mitsubishi EVO X aan de start verschijnen.

hdv-1

De eerste deelnemer zal om 8.00 uur op het podium staan om hierna 3 maal 4 verschillende klassementsproeven af te werken. Niet alle proeven uit 2015 zijn opnieuw opgenomen in het programma, zodat de rally equipe, zeker in de voorbereiding, er weer op en top gereed voor moet zijn om alles goed op papier te krijgen. “We zijn goed voorbereid”, weet de navigator van Hoendervangers te vertellen, Marco Schillemans. “We hebben de afgelopen jaren veel samen gereden en kennen elkaar hierdoor inmiddels goed. We kunnen inmiddels in een goed tempo alles op papier krijgen en hoeven dan slechts nog één maal alles na te rijden.

 

Ook de auto van Hoendervangers, de Mitsubishi EVO X N4 is weer helemaal opnieuw opgebouwd. Hoendervangers: “We hebben alles na gekeken en gaan zien wat de verschillen zijn ten opzichte van vorig jaar. Toen was het een R4 auto nu de standaard groep N4. Hierdoor mogen we in meerdere wedstrijden met deze auto starten. Dit was voor mij een voorwaarde om dit jaar met deze auto ook in Haspengouw te kunnen starten.” “Marco en ik kennen de rally van Haspengouw al uit 2015. Mooie wedstrijd, maar verraderlijk vanwege de glibberige omstandigheden op de betonnen weggetjes, maar wel heel mooi”.

VAS
KAMV

 

hdv-2In de Haspengouw rally zal de eerste deelnemer weer terug op het podium staan om 19.00 uur. De deelnemers hebben dan 157 wedstrijdkilometers op drie maal 4 verschillende klassementsproeven er op zitten.

RT1
RallyTime animated
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X