De Porsche blijft tot de verbeelding spreken van vele rallyfans. Het is steeds uitkijken naar de spectaculaire passages, die extra in de verf gezet worden door het typische geluid van de wagen. Geen Jochen Claerhout of Tim Van Parijs aan de start. Voorlopig ook nog geen Patrick Snijers. En toch staan er al op 5 stuks op de voorlopige deelnemerslijst van de Rally van Haspengouw.

 

1. Patrick Mylleville – Jochen Vandersarren

Iedereen kent ondertussen de Porsche 911 van het MAS-racing team. Op uitnodiging van Patrick Milleville, toonde Kevin Abbring in de Rallysprint van Moorslede 2014 tot wat deze wagen in staat is. Kevin won op meer dan overtuigende wijze bij de Historics en strandde op een kleine 3 seconden van de derde plaats algemeen. Enkel de Subaru WRC’s van Paul Lietaer en Bert Cornelis en de Lancer Evo X R4 van Bert Coene moest hij laten voorgaan.

Porsche-4

 

RallyTime animated
BRC
2. Glenn Janssens – Eric Gressens

De vlammen spuwende, gele Tuthill Porsche van Glenn Janssens is ook alom gekend bij de rallyliefhebbers. De Historic kampioen van 2012 werkt net als vorig jaar een beperkt programma af. Momenteel staan er drie wedstrijden op het programma. De Rally van Haspengouw, de TAC Rally en de Ypres Historic Rally. Deze laatste werd door Glenn Janssens zowel in 2015 als in 2014 gewonnen.

Porsche-3

 

3. Robby Moers – Johnny Vangrieken

De meeste onder jullie zullen Robby Moers kennen als de piloot van de rode Porsche 911 uit het Historic gebeuren. Sommige zullen zich Robby Moers herinneren als de co-piloot van Robert Droogmans. Samen behaalden ze, met een Porsche, 3 overwinningen in het Historic gedeelte van de Rally van Ieper. In 2016 zal Robby Moers een programma a la carte rijden met een Porsche 996 GT3. Deze Porsche was voor het eerste te bewonderen in de Rally van Zuid-Limburg vorig seizoen.

Porsche-2

 

4. Johan Dekens – Rutger Govaerts

Tot 2013 reed ook Johan Dekens met een Porsche 911 het Historic kampioenschap. In 2012 werd hij Historic vice-kampioen en werd de titel behaald in de klasse C. De Porsche 911 werd verkocht. Het was de bedoeling om een Porsche 964 te bouwen voor het BRC. De basis en onderdelen werden aangekocht… het project werd echter stop gezet nadat het RACB uiteindelijk liet weten dat men niet mocht starten met de 964. Even werd er dan gekozen voor Subaru. In april 2014 start men aan de opbouw van een Porsche 996 GT3. Doordat Johan Dekens veel tijd stopt in ‘Dekens Classic Porsche’ en het project ‘Vintage Planet’, loopt de opbouw vertraging op. Uiteindelijk maakt de 996 zijn debuut in de 6 Uren van Kortrijk vorig seizoen. Omwille van mechanische problemen werd de finish niet gehaald. Tijdens testen in Riemst eerder dit jaar, bleek dat er nog een elektronisch probleem was. Op de Facebook pagina ‘Johan Dekens rallydriver’ laat Johan weten dat deze problemen eindelijk van de baan zijn en dat het team zodoende klaar is om in Haspengouw te starten.
Porsche-1

5. Henri Schmelcher – Werner Stiers

Als laatste heeft ook Henri Schmelcher zich ingeschreven met een Porsche GT3. Van de drie piloten die starten met deze wagen, heeft Henri duidelijk de meeste ervaring. Reeds op 5 maart 2006, in de Short Rally van Sint-Truiden, stond hij aan de start met een Porsche 996 GT3. In totaal heeft Henri Schmelcher reeds een 60-tal wedstrijden gereden met een 996 GT3. De geel-rode Porsche was dan ook geen onbekende op de rallywegen. Ondertussen zou de 996 GT3 verkocht zijn. Naar verluidt heeft Henri de wagen van Viane overgenomen en zou hij met deze Porsche 997 GT3 aan de start staan in Haspengouw.

DSC00524_id523426

Foto: Loïc Nautet

RT2
VAS
BRC
Niels Reynvoet wint Sezoensrally na spannende finale
BRC
Startvolgorde Sezoensrally
BRC
BRC Masters - Jos Verstappen gaat voor winst in Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - Eddy Buntinx start thuisrally als leider in de 2WD Trophy
BRC
Vincent Verschueren kijkt uit naar Sezoensrally
BRC
Sezoensrally - De Belgische top aan de start op de maaskiezel
47ste Sezoensrally - Padeltoernooi tussen enkele BRC-teams
BRC
Voorlopige deelnemerslijst 47ste Sezoensrally
VAS
Monteberg Rally - Bjorn Syx geeft de zege niet uit handen
BRC
BRC MASTERS - Jimmy D'hondt op uithouding en regelmaat in Rallye de Wallonie
X