image001

 

Hij had een punt gezet achter zijn carrière in de nationale rallysport aan de aankomst van de Rally van Condroz-Huy 2015… maar nu de gelegenheid zich toch voordoet… Sommige zaken kan je eenvoudigweg niet weigeren en dus start Cédric De Cecco in de tweede editie van de Spa Rally op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart, met een echte top wagen…

 

VAS
RT1

Samen met mijn trouwe partners en met de onvoorwaardelijke steun van de Groep Schyns, zal ik inderdaad voor de eerste maal kunnen rijden met een top wagen uit de categorie R5, in dit geval de Peugeot 208 T16”, legt Cédric uit. “Ik heb zowat alle wagens van het type R2 in handen gehad, maar een mogelijkheid om vooraan mee te spelen, is toch wel geheel iets anders. Ik heb gewerkt om het rond te krijgen en het feit dat ik aan de start van de wedstrijd kan staan, samen met Renaud Jamoul, is uiteraard geweldig.”

 

DECECCO-SPA-16-01Concreet delen Cédric en Renaud de 208 T16 R5 waarmee Kris Princen vorig jaar in het Belgian Rally Championship uitkwam. Deze wagen wordt gerund door DG Sport Compétition, maar is eigendom van het Franse Chazel Technologie Course. “Zij hebben niet geaarzeld om deel te nemen aan deze proef die veelbelovend oogt”, gaat Cédric verder. “We gaan alles zo trachten te organiseren om de testsessies zo professioneel mogelijk aan te pakken, waarbij de aanwezigheid van Lionel Hansen, die de 208 T16 van binnen en van buiten kent, heel belangrijk zal zijn. Hij zal ons zeker helpen om de wagen onder de knie te krijgen. Dan is er nog de shakedown, die een ideale voorbereiding is voor een wedstrijd die in mijn achtertuin plaats vindt, zeker met de proeven in het Land van Herve.” 

 

De rijder is zeer bescheiden wat betreft zijn verwachtingen voor de wedstrijd in Spa, maar ergens heeft hij wel een plannetje in het achterhoofd. “Tegen kleppers als Princen, Loix, Verschueren en misschien Cherain als hij start, zal ik zeker ervaring missen in dit soort wagens”, weet Cédric. “Maar daarachter zou er wel eens een leuk gevecht kunnen ontstaan, met onder meer Demaerschalk of Dilley. Ik mik dus zeker op een top 5 met deze wagen, waarbij ik er van uitga dat ik in de loop van de wedstrijd het ritme zal kunnen verhogen. Ik wil eerst en vooral een goede indruk maken, om zo mogelijk opnieuw te starten in de Condroz. Maar alles op zijn tijd! Ik zou trouwens mijn partners willen bedanken, René Claeys, AMV Engineering, Straming, Artec Piscines, NRP Technic en Nutri-Shop Center, en ook de Groep Schyns en alle andere mensen die dit mede mogelijk gemaakt hebben. Er is nog steeds plek op de auto voor meer partners. En nu op naar de stad van het water!”

 

 

Join Cedric De Cecco on Facebook : www.facebook.com/cedric.dececco

VAS
BRC
BRC
Cédric De Cecco start BRC campagne in Ralye de Wallonie
VAS
Wim Meulders: Drie decennia autosport met passie
Pieter Tsjoen Racing met Toyota GR Yaris Rally2 in Ypres Rally
BRC
Vande Walle – Truyaert kijken tevreden terug op hun thuisrally
BRC
Van de Vivere - Canoot maakten kennis met Skoda Fabia Rally2 in TAC Rally
BRC
2WD Trophy - Spelmans komt net te kort ondanks sterke inhaalrace
BRC
TAC Rally - 2WD Trophy - Faustin Lahy wint bij zijn debuut in Tielt 
BRC
TAC Rally - One-man-show van Paul Lietaer in Historic
BRC
TAC Rally - Kurt Braeckevelt de snelste in Divisie 2
BRC
TAC Rally - Leerrijke wedstrijd voor debutant Dré De Rycke
X