Het nieuwe jaar brengt heel wat veranderingen met zich mee voor het team rond Hans Depla… De Clio RS werd vorige week verkocht in Zuid-Frankrijk, dus moest Hans op zoek naar een nieuwe wagen.

DSC_0362De keuze was snel gemaakt.” wist Hans te vertellen. “We hebben al enkele jaren een goeie samenwerking met Pevatec en blijven deze ook in 2016 trouw. En als je weet dat het team een 3-tal Peugeot 208 R2 ter beschikking had was de keuze snel gemaakt. De 208 R2 heeft al bewezen een uitstekende rallywagen te zijn… vandaar ook onze keuze!

Door de drukke beroepsbezigheden van Hans z’n vaste co-piloot Francis Vandaele, en het tijdelijk uit zijn van zijn reserve co Youri Velle moest het team ook op zoek naar een nieuwe man voor het rechter stoeltje. Dit jaar zullen de nota’s gelezen worden, door Steven Santy.

Steven was in het verleden vaste corijder van Bjorn Renier. In 2014 zat Steven al eens naast Hans in de rally van Staden en dat klikte meteen, het notasysteem komt immers overeen als dat van Bjorn…

Dit jaar zal opnieuw een jaar ”a la carte” worden met hier en daar een paar zekerheden. We gaan van start in de ORC rally, de traditionele opener van ons seizoen. Daarna volgen nog 2 manches van het BRC, de Kenotek Ypres Rally en de ConXion  Omloop van Vlaanderen. Maar ook de VAS proeven, de rally van Staden en deze van Kortrijk staan op het programma.

KAMV
63ste OVV

ORC_2015_021-3We zijn genoodzaakt om enkel West Vlaamse proeven te rijden… Daar het drukke werk in de garage het Hans niet toestaan om verre verplaatsingen te maken. Maar mogelijks zullen we in het verlof periode wel eens in actie komen in een ASAF wedstrijd in de Ardennen… maar dit is lang nog niet zeker. Langs deze weg bedanken we nogmaals al onze trouwe sponsors die dit jaar terug hun medewerking hebben gegeven voor 2016.

VAS
RallyTime animated
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X