opname zonder titel-8685“Minstens drie ERC-wedstrijden !”

RallyTime animated
63ste OVV

2015 werd op de best mogelijke wijze afgesloten door Hermen Kobus en Erik de Wild. Met de Skoda Fabia R5 in de kleuren van Kroon-Oil en Kumho tyre, wonnen ze de East Belgian Rally, waar de voltallige Belgische top moest plooien voor de jonge piloot uit Lichtenvoorde. In 2016 willen Hermen Kobus en Erik de Wild opnieuw schitteren met de door Kobus Tuning geprepareerde Skoda Fabia R5 in sterk bezette internationale wedstrijden. Hermen en Erik zoeken de concurrentie van de andere R5-toppers in het Europees kampioenschap op!

Het accent van het programma van Kobus Tuning Competition ligt in 2016 op het FIA European Rally Championship. “We hebben met onze trouwe partners Kroon-Oil en Kumho tyre een gevarieerd en uitdagend programma uitgewerkt,” vertelt Hermen. “Het zwaartepunt ligt in het Europees kampioenschap. We beginnen met de Rally van de Canarische Eilanden, een wedstrijd op technisch en snel asfalt. Op Europees niveau staan we natuurlijk opnieuw aan de start van de Kenotek Ypres Rally en eind augustus willen we onze ervaring van vorig jaar benutten om hoger te mikken in de Barum Rally. Als alles goed verloopt, dan kan het programma eventueel nog uitgebreid worden met de nieuwe Poolse manche in het Europees kampioenschap. Dat is ook een wedstrijd op asfalt.”

Naast deze Europese wedstrijden, zullen Hermen Kobus en Erik de Wild nog twee keer de strijd aangaan met de Belgische toppers in R5. “In het Belgisch kampioenschap rijden we de TAC Rally en onder voorbehoud de Rally van Wallonië. Die twee wedstrijden kunnen we gebruiken als voorbereiding op de Kenotek Ypres Rally. In België is het startveld in R5 bijzonder hoogstaand. Volgend seizoen komt niet alleen Freddy Loix, maar ook Vincent Verschueren aan de start met een Skoda Fabia R5. Mooie referenties. In elk geval hebben we ondertussen toegang tot de mapping van de motor, zodat we de wagen zelf op maat kunnen afstellen. Ik heb al gemerkt dat ik toch een iets andere setting gebruik dan sommige andere piloten. Wanneer ik vertrouwen heb in het chassis en de afstellingen, dan hou ik wel van een agressief reagerende motor…”

opname zonder titel-6458Hermen Kobus en Erik de Wild kiezen voor een uitdagend programma in 2016. De basis ligt vast, maar er kan altijd nog wat bij… In elk geval zal de Kobus Fabia R5 van zich doen spreken in het Europees kampioenschap.

Programma 2016

10-12 maart Rally Islas Canarias El Corte Ingles (ERC)

9 april TAC Rally Tielt (BRC)

29 april -1 mei Rally van Wallonië (BRC)

23-25 juni Ypres Rally (ERC)

26-28 aug Barum Rally Zlin (ERC)

Stannic_animatie
RT1
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X