Na zijn debuutjaar met de Opel Astra, rijdt Kenny Verstraete het VAS historic kampioenschap met een Ford Sierra Cosworth 4×4. Ook de Rally van Ieper staat op het programma.
Foto: Jurgen Deprez – www.rallydigital.be

In 2015 debuteert Kenny Verstraete in het VAS kampioenschap met een Opel Astra in divisie 1-2 klasse 2D. De eerste twee wedstrijden worden afgewerkt met Mieke Vangheluwe als co-pilote. Vanaf de ORC Canal rally leest Pieter Clabau de nota’s. Kenny Verstraete komt in 7 wedstrijden aan de start. In 3 wedstrijden moet men de handdoek gooien omwille van mechanische pech. Het beste resultaat met de Opel Astra wordt behaald in de TBR rally. Namelijk 3e plaats in divisie 1-2 en een verdienstelijke 36e plaats overall op 92 starters.

“Dit jaar rijd ik samen met Pieter Clabau in de ex Lannoo Sierra” vertelt Kenny Verstraete. “Momenteel zijn we zijn volop bezig met het in orde maken van de Ford Sierra RS Cosworth 4×4. De bedoeling is om alle VAS historic wedstrijden te rijden. Enkel de Rallysprint van Moorslede rijden we niet omdat mijn vrouw in die periode moet bevallen”.

“We hebben ons goed geamuseerd met de Opel Astra. Maar met die Sierra kunnen rijden, dat is een droom van me die uitkomt. Handig meegenomen is dat mijn stiefvader meer van de Ford Sierra Cosworth kent dan van de Opel Astra” aldus Kenny. “Mies Racing zal me opnieuw bijstaan met de service. Dirk Vermeirsch is ondertussen een goede vriend geworden. En ik moet zeggen, er ontbreekt niets op de service.”

XL sierraOp de vraag naar de verwachtingen voor dit seizoen antwoordt Kenny: “Mijn verwachtingen dit jaar? Graag zoveel mogelijk rally’s uitrijden. Plezier maken en liefst blijven we gespaard van ongevallen en mechanische pech”.

RallyTime animated
RT1

“Ook dit jaar is DIMI@WORK mijn hoofdsponsor. Dimitri Neudt blijft me steunen met zijn firma uit Rampskapelle. Ook CP On/Off Road uit Nieuwpoort en N.S.C. Cars uit Merkem steunen me in 2016. Ik wil mijn sponsors ook bedanken. Er komt zoveel bij kijken in de rallysport. Zonder sponsors zou het heel moeilijk gaan”.

Verder laat Kenny Verstraete weten dat ook de Rally van Ieper op het programma staat. “Een rally die we graag eens met een historic wilden rijden” besluit Kenny.

63ste OVV
RT1
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X