Wie is Stefaan Notredame?

opname zonder titel-1210In 2000 proefde Stefaan Notredame reeds van de rally als co-piloot van Paul Rogiers in de 12 Uren van Haspengouw. Toen werd er met een Renault 5 GT Turbo gereden. In 2015 koopt hij een Renault Clio RS om zijn debuut te maken als piloot. Met Steven Ramboer als co-piloot eindigt Stefaan Notredame op een mooie 8ste plaats algemeen (van de 26 starters) en 2e in de klasse in het criterium in de Omloop van Vlaanderen. Tijdens de Hemicuda rally neemt Mieke Vangheluwe plaats in het co-zitje. Deze wedstrijd eindigt Stefaan Notredame op de eerste plaats in zijn klasse (divisie 1-2, klasse 2D).  Ook Paul Rogiers is na 15 jaar opnieuw van de partij. Paul staat in voor de service van de wagen, samen met pitstop en het team Pevatec.

Stefaan Notredame is nooit weg geweest uit de autosport. Het team Pitstop Racing Events, waar Stefaan lid van is,  heeft in totaal drie wagens. Naast de Renault Clio RS is er nog een Renault Clio 3 en een Renault Megane. Deze wagens worden ingezet bij races op het circuit. Het team heeft in 2016 een 12-tal race weekends geplanned. Tijdens deze 12 weekends werkt Stefaan Notredame als mecanieker in de pit. Daarnaast neemt Stefaan tijdens 5 weekends deel aan rally’s.

Programma 2016

In 2016 rijdt Stefaan Notredame 4 van de 5 criterium wedstrijden en als afsluiter de Condroz Rally met Mieke Vangheluwe als co-pilote:

  • Rally van Haspengouw
  • TAC
  • Omloop van Vlaanderen
  • East Belgian Rally
  • Condroz Rally

 

VAS
Stannic_animatie

Hoofdsponsor is het bedrijf Stannic uit Zedelgem, gespecialiseerd in metaalbewerking op maat.

 

opname zonder titel-9877Stefaan, je brengt zeer veel tijd door op het circuit als mecanieker. Heb je ook wedstrijd ervaring?

Op circuit heb ik geen wedstrijd ervaring, ik doe soms wel track day’s

 

Om welke reden kies je nu voor de rallysport?

Ik ga al van mijn 6 jaar naar de rally’s, dus zit er nu al meer dan 40 jaar rallybloed in mijn aderen. Het is dus vanzelf sprekend dat rally mijn voorkeur heeft. Eerst was het kijken, daarna als co-pîloot en dan af en toe zelf eens rijden. En nu in 2016 een mini programma.

 

Naar welke rally kijk je het meest uit? En waarom?

De Condroz rally, een mooie maar verraderlijke rally. Dan heb ik bij alle bekende rally’s aan de start gestaan, zijnde als co-piloot of piloot.

In 2013 werd Bjorn Renier met deze Renault Clio vice-kampioen in het criterium. Wat zijn jouw ambities/verwachtingen?

Ik kocht die wagen vooral om zijn betrouwbaarheid. Van de 35 keer dat hij aan de start kwam, werd er 34 keer de finish gehaald. Ik wil gewoon rijden en aankomen, zonder onnodige risico’s te nemen, just fun hebben en niet moeten zitten vloeken omdat we veel uitvallen.

Ambities zijn er niet echt, we zien wel waar we eindigen in de eerste 2 rally’s en dan kunnen we nog altijd iets forceren als het moet.

Bedankt Stefaan en veel plezier met de Renault Clio

RT1
63ste OVV
BRC
East Belgian Rally - Spektakel en spanning verzekerd in de Oostkantons
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen - Veel outsiders willen favoriet Maxime Potty verrassen
BRC
Freddy Loix wint voor de tweede keer op rij de Aarova Rally
BRC
63ste A&D Omloop van Vlaanderen – Inschrijven aan voordeeltarief loopt ten einde
BRC
TAC Rally - Benoit Verlinde boekt een leerrijke overwinning
BRC
TAC Rally - PJ Maeyaert klopt Paul Lietaer in de sprint
BRC
Maxime Potty wint 48ste TAC RAlly
BRC
TAC Rally - Sterke affiche in BRC Masters
BRC
HBRC - TAC Rally - Paul Lietaer wil de BMW's weer verslaan
BRC
JBRC - TAC Rally - Duel der Clio's, met Maxim Decock als outsider
X